“Δεν κάνεις ανάπτυξη με Porsche Cayenne στους δρόμους”

Mε απλά λόγια για την κατάσταση της οικονομίας και χωρίς οικονομικές αναλύσεις που για το πολύ κόσμο είναι άγνωστες και μπερδεμένες μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης κατά την τελετή παραλαβής του υπουργέιου Οικονομικών από τον απερχόμενο “τσάρο”, Γκίκα Χαρδούβελη. Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως “η ανάπτυξη δεν σημαίνει Πόρσε Καγιέν στους δρόμους” ενώ έκανε λόγο για λιτό βίο
Όπως είπε επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup και του εξέφρασε «την διάθεσή μας για μία νέα συμφωνία». «Μου είπε πως συμφωνεί σε πολλά από αυτά που του είπα», είπε και πρόσθεσε πως «η Ευρώπη έχει αποδείξει να βρίσκει λύσεις και διαπιστώνω διάθεση για συνεργασία στην Ευρώπη».

Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως θα έχει σειρά επαφών με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας και άλλους με σκοπό «να έχουμε μία συμφωνία – γέφυρα από το παλιό πρόγραμμα έως τη νέα συμφωνία για την Ελλάδα».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών είπε πως θα υπάρξει άμεση εξοικονόμηση πόρων με μείωση συμβούλων ενώ πρόσθεσε πως « άλλο λιτός βίος, άλλο πυραμιδική λιτότητα. ».

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου. Δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Porsche Cayenne στους στενούς δρόμους των πόλεων μας… Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ξόδευαν λιγότερα από τα έξοδα τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για τα παιδιά τους, όταν αισθάνονταν περήφανοι που δεν είχαν δάνεια και πιστωτικές κάρτες» πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε πως «οι εταίροι μας έδωσαν περισσότερα χρήματα απ’ όσα έπρεπε. Απλώς πετάχτηκαν σε μαύρη τρύπα. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε λογική», ενώ για τον προκάτοχό του είπε πως «έκανε ό,τι ήταν δυνατό, αλλά δεν φταίει ο ίδιος». «Το 2010 μας έδωσαν το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία και ως αντάλλαγμα ζητήθηκε η συρρίκνωση της οικονομία», κατέληξε.

About kymaeditor

Check Also

ΓΣΕΕ: Πώς αμοίβεται η αργία της 25ης Μαρτίου

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους μισθωτούς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *