Δεν ξεπουλάμε το δημόσιο πλούτο, διαμηνύει ο Δρίτσας

Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε το δημόσιο πλούτο, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm, μίλησε για τις εξελίξεις με το λιμάνι του Πειραιά. Ειδικότερα, για το λιμάνι και το ενδιαφέρον των Κινέζων, είπε αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ενώ είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση αυτή δεν θα ξεπουλήσει δημόσιο πλούτο.

Σε ότι αφορά την ακτοπλοία και τις άγονες γραμμές είπε ότι θα ανοίξει ένας διάλογος με την συμμετοχή ακτοπλόων, τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων προκειμένου να αναμορφωθεί το ακτοπλοικό πλαίσιο.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει συνολικά την μεταναστευτική κρίση .

Ο υπουργός, ζήτησε την σύγκλιση της συνόδου Κορυφής αλλά και του ΟΗΕ λέγοντας πως το ζήτημα είναι παγκόσμιο και τόνισε ότι αποτελεσματική λύση συνδέεται με αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην πηγή του προβλήματος, δηλαδή στις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Ανέφερε πως το θέμα είναι να αναγνωρίσουμε τις αιτίες να περιγράψουμε το πρόβλημα ώστε να αντιμετωπιστεί στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να υπάρξουν αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είπε πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένας έντιμος και προωθητικός συμβιβασμός ώστε να αποφευχθεί κάποια κρίση.

Είπε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η εκφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού και στη συνέχεια τόνισε ότι η ευθύνη για την μη επίτευξη συμφωνίας είναι στους θεσμούς σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της με υπευθυνότητα.

About kymaeditor

Check Also

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από το κλειστό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *