«Δεν παραγράφονται οι ευθύνες για τα υποβρύχια»

 Ανύπαρκτο θέμα χαρακτήρισε η Σοφία Βούλτεψη το θέμα της δικογραφίας για τα υποβρύχια, που έφτασε στη Βουλή την ημέρα που έκλεισαν οι εργασίες της Ολομέλειας, στις 4 Ιουνίου για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε πως «δεν παραγράφηκε τίποτα» και δήλωσε πως «η δικογραφία, μαζί με 11 ακόμα για άλλες υποθέσεις, έφτασε στη Βουλή αφού είχε πρωτοκολληθεί το διάταγμα για το κλείσιμο». Παράλληλα επεσήμανε ότι όλος αυτός ο θόρυβος και η φασαρία γίνεται λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με τα κείμενα  εσωκομματικής αμφισβήτησης εντός του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είπε επίσης πως «δεν παραγράφεται τίποτα» καθώς εκτός από το αδίκημα της απιστίας, όλα τα υπόλοιπα αδικήματα υπάγονται στο νόμο περί ξεπλύματος χρήματος και έχουν 20ετή παραγραφή.

Η κ. Βούλτεψη είπε πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση των υποβρυχίων, έχουν γίνει δυο εξεταστικές, μια ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή με κάλπη, μια προκαταρκτική εξέταση και μια συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δια του βουλευτή του Θεόδωρου Δρίτσα, εκτίμησε πως από τις έως τώρα εργασίες δεν προκύπτει αξιόπιστη νομική τεκμηρίωση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος  πρόσθεσε επίσης, πως μετά από όλες  αυτές τις διαδικασίες, η απόφαση της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα είναι αμετάκλητη και δεν μπορεί να επανέλθει. «Είναι μια σαχλαμάρα αυτό το θέμα» είπε χαρακτηριστικά.
Λόγος της φασαρίας η εσωκομματική αμφισβήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, δήλωσε πως οι λόγοι για τους οποίους «γίνεται φασαρία για ένα ανύπαρκτο θέμα» είναι τα κείμενα εσωκομματικής αμφισβήτησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία «πέφτουν πλέον σα βροχή». Μάλιστα πρόσθεσε πως αν ο Πρωθυπουργός είχε αναβάλει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για να πάει σε άλλο χώρο να συνεδριάσει για κείμενο αμφισβήτησης «θα μας είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια» και πως «θα είχε γίνει επανάσταση».

Δε διενεργήθηκε προκαταρτική εξέταση πριν την αποστολή της δικογραφίας

Η κ. Βούλτεψη, δήλωσε επίσης, πως δε διενεργήθηκε προκαταρτική εξέταση από τη δικαιοσύνη πριν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή

 

 

 

«Δεν πρόκειται να βγάλει λεφτά η χώρα αν η κ. Κωνσταντοπούλου «κάνει παραστάσεις»

«Δε θέλω να κρίνω τους δικαστές, ούτε και τη δουλειά τους» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι γνωρίζει πως οι δικαστές δεν εξέτασαν την υπόθεση. Απαντώντας σε ερώτηση αν οι δικαστές «παίζουν παιχνίδια» η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολείται το ΠΑΣΟΚ.

Δεν πρόκειται να βγάλει λεφτά η χώρα αν η κ. Κωνσταντοπούλου «κάνει παραστάσεις»

Η κ. Βούλτεψη, τόνισε ότι βασικό ζήτημα για την κυβέρνηση σήμερα, είναι η επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες.

«Δεν πρόκειται η χώρα να βγάλει λεφτά αν η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει παραστάσεις» τόνισε και υπογράμμισε πως στην υπόθεση των υποβρυχίων «κάτι έχει συμβεί εκεί που δεν είναι η δουλειά μου. Με ενδιαφέρουν οι κινέζοι».

Τι απαντά για τις ενδοκυβερνητικές τριβές

Χαμηλά επιχείρησε να κρατήσει η κ. Βούλτεψη τους τόνους, αναφορικά με τις ενδοκυβερνητικές τριβές, λέγοντας πως σε μια νέα κυβέρνηση πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή». Εξέφρασε την άποψη ότι καινούριοι υπουργοί, έχουν δικαίωμα να στοχεύσουν σε κάτι καλύτερο αλλά και να κάνουν κάποιες αλλαγές «στα πλαίσια των δυνατοτήτων».

Ξεκαθάρισε πάντως, πως η χώρα θα βγει από την κρίση με βάση το συγκεκριμένο στόχο «να μην πάμε στα ελλείμματα», στόχο που όπως είπε, έχει η συγκυβέρνηση και οι αρχηγοί των δυο κομμάτων «και αυτό είναι γνωστό σε όλους».

«Η πραγματική μεταρρύθμιση είναι να είσαι λαϊκός»

Σχολιάζοντας τα περί λαϊκής δεξιάς από τη μια και μεταρρυθμιστών από την άλλη, η κ. Βούλτεψη τόνισε πως αυτά τα ακούει βερεσέ και πως «η πραγματική μεταρρύθμιση είναι να είσαι λαϊκός».

About kymaeditor

Check Also

Έως και τις 22 Απριλίου οι αιτήσεις στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου

Σχετικά με τις αιτήσεις στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *