«Δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές το 52% των εμπόρων»

Την αδυναμία των εμπόρων  (ένας στους δύο) να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές τόνισε από τα Χανιά ο Βασίλης Κορκίδης.  Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της πόλης παρουσία και του βουλευτή της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα των εμπόρων με αιχμή του δόρατος την αδυναμία κάλυψης των ασφαλιστικών τους εισφορών προς τον ΟΑΕΕ.

Όπως μεταξύ άλλων υποστήριξε, «αυτή τη στιγμή θα σας πω ότι το 52% αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Από τους 780.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ οι 374.000 είναι οφειλέτες. Αυτό σημαίνει ότι με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, φτάνουμε το ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας οι οποίοι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο».

Ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε στη ρύθμιση που πρόσφατα ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο για τις αδρανείς επιχειρήσεις και για τους ανενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες ζητώντας η συγκεκριμένη διάταξη να ισχύσει και για τους ενεργούς συναδέλφους του εμπόρους.

«Θα υπάρξει ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέχρι 28/2/2015 και αυτό ζητάμε να επεκταθεί και στους ενεργούς οφειλέτες του ταμείου. Η επίμαχη εγκύκλιος πάντως θα δώσει μια λύση στα 2/3 του προβλήματος», είπε ο κ. Κορκίδης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόταση της ΕΣΕΕ περί παγώματος κεφαλαιοποίησης των οφειλών και μετατροπής σε ασφαλιστικό χρόνο, κάτι που έχει ζητήσει και η Γενική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων.

 

About kymaeditor

Check Also

Στη δημοσιότητα στις 16:30 το σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από τον υπ. Δικαιοσύνης

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θα παρουσιάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, …