«Δεν υπάρχει καμία ειδική πρωτοβουλία σε βάρος της Χ.Α.»

Στη Πάτρα βρέθηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, όπου συμμετείχε  σε ημερίδα για το σχέδιο κώδικα πολιτικής δικονομίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία ειδική πρωτοβουλία σε βάρος της Χ.Α.»

Όπως τόνισε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, η επιτάχυνση των ρυθμών είναι στις προτεραιότητές του, διότι όπως εξήγησε, «έχουμε πολλές καταδίκες στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαμαρτύρονται οι πολίτες και αποθαρρύνονται οι επενδυτές».

Όσον αφορά τα αίτια των καθυστερήσεων, ο Χαράλαμπος Αθανασίου είπε ότι αυτές δεν οφείλονται στους δικαστικούς λειτουργούς, που όπως τόνισε κάνουν με μεγάλη ευθύνη το έργο τους, «αλλά στο γεγονός ότι ο μέσος όρος υποθέσεων, είναι πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «δεν έχουν αναπτυχθεί εναλλακτικές μορφές απόδοσης δικαιοσύνης».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ Αθανασίου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα έχουν ειπωθεί περί πολιτικών παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή, τα χαρακτήρισε αστειότητες και πρόσθεσε: «Δεν ελήφθη καμία ειδική πρωτοβουλία σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Εφαρμόζονται οι δικαστικές αρχές και η ποινική νομοθεσία. Αυτά που ακούγονται κατά διαστήματα για επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είναι αστειότητες.

Δεν μπορώ να βρω άλλη έκφραση. Πιστεύω ότι έγινε για πολιτική εκμετάλλευση για να συσπειρώσει η Χρυσή Αυγή τους ψηφοφόρους, μόνο και μόνο για να φανεί διωκόμενη. Όσοι βρεθούν και εάν βρεθούν ένοχοι, θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να δικαστούν. Αυτό που είπα πολλές φορές και το ξαναλέω, είναι ότι όλοι όσοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, και ειδικά σε αυτή την περίπτωση που είναι πολιτικά πρόσωπα, θα έχουν μια δίκαιη πολιτική δίκη».

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιστιαία

Σεισμός εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 20:00 στην Ιστιαία. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *