“Δεν υπάρχουν μετανάστες στην Αθήνα-Βγαίνουν τα πρωινά για να λιαστούν”

 Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη η Τασία Χριστοδουλοπούλου αφού τόνισε πως δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, την ίδια στιγμή που φτάνουν καραβιές μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, η  αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής μίλησε στον ΣΚΑΙ και υποστήριξε ότι «Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες», όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες.

Παράλληλα, τόνισε πως οι πρόσφυγες έχουν «μηδενική παραβατικότητα», καθώς στατιστικά δεν έχει καταγραφεί κανένα αδίκημα από την πλευρά τους.

Διευκρίνισε, δε, ότι κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, αλλά τα άτομα που βλέπουμε τα πρωινά στις πλατείες βρίσκονται εκεί επειδή «λιάζονται», και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο το πρωί.

Η κα Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο με ορίζοντα τον Ιούνιο για τη δημιουργία των απαραίτητων δομών φιλοξενίας.

Όπως είπε, το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά υποδοχής, όπου θα καταγράφονται τα στοιχεία των φιλοξενουμένων. Στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας και θα καταρτισθεί σχέδιο για τις μεγάλες πόλεις, όπου αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

«Οι εκδοχές είναι τρεις: ή θα τους κλείσουμε στα κέντρα κράτησης ή θα τους φιλοξενήσουμε ή θα τους πνίξουμε» τόνισε η υπουργός.

About kymaeditor

Check Also

Μέχρι τις 8/12 συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Έως τις 8 Δεκεμβρίου θα συνεχίσουν οι δικηγόροι την αποχή, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *