Δεσμεύσεις Ομπάμα για ένα νέο μοντέλο σχέσεων με την Κίνα

Για νέο μοντέλο σχέσεων με την Κίνα δεσμεύτηκε ο Μπάρακ Ομπάμα. Ειδικότερα, ο  Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στην οικοδόμηση ενός «νέου μοντέλου» σχέσεων με την ασιατική χώρα, το οποίο ορίζεται από τη συνεργασία και την εποικοδομητική διαχείριση των διαφορών των δυο πλευρών.

«Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη δημιουργία μιας σταθερής, ειρηνικής, ευημερούσας Κίνας» ανέφερε ο Ομπάμα σε μια δήλωση που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο ενόσω οι αξιωματούχοι των δυο κρατών άρχισαν τις ετήσιες υψηλού επιπέδου συνομιλίες τους στο Πεκίνο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τον κοινό στόχο της ανάπτυξης με την πάροδο του χρόνου σε ένα νέο μοντέλο σχέσεων με την Κίνα που ορίζεται από την αύξηση της πρακτικής συνεργασίας και την εποικοδομητική διαχείριση των διαφορών μας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλιστεί η συνεργασία η οποία καθορίζει και τη συνολική μας σχέση» πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα

Νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να περιορίσουν την Κίνα αλλά αντιθέτως καλωσορίζουν την ειρηνική και σταθερή πορεία της χώρας αυτής που διαδραματίζει υπεύθυνο ρόλο και συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής.

«Παρά τις διαφορές και οι δύο έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε κοινό έδαφος» ανέφερε ο Τζον Κέρι στη δήλωσή του.

 

About kymaeditor

Check Also

Και μέσω προξενικών αρχών η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Τη δυνατότητα να δηλώνουν μέσω των έμμισθων προξενικών αρχών τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *