Δεσμεύτηκαν μήλα από τους ελεγκτές της Περιφέρειας Πειραιά

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην εσωτερική αγορά της περιοχής ευθύνης του Πειραιά, προχώρησαν στη δέσμευση μήλων προέλευσης Βελγίου συνολικού καθαρού βάρους 16.704 κιλών.

Πιο αναλυτικά, στις 24-04-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών στην περιοχή του Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν μήλα προέλευσης Βελγίου συνολικού καθαρού βάρους 16.704 κιλών, λόγω ελλιπούς σήμανσης ως προς τη χώρα προέλευσης επί των μέσων συσκευασίας.

Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένο προϊόν παραμένει δεσμευμένο, μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως η προέλευσή του και να σημανθεί κατάλληλα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι έλεγχοι από τους ελεγκτές τροφίμων θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλα τα τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης και σε όλα τα σημεία πώλησης, προκειμένου να διατίθενται στην κατανάλωση ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα.

Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανου Χρήστου

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε: « Είναι σημαντικό να τηρούνται με συνέπεια από τις επιχειρήσεις όλες οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος περί ασφάλειας τροφίμων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες με στόχο την μέγιστη δυνατή εξασφάλιση της καταλληλότητας των προϊόντων προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό».

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη δύο ατόμων για συμπλοκή νεαρών στη Νέα Ερυθραία

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 2-12-2023 στη Νέα Ερυθραία από αστυνομικούς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *