Δημιουργία επιμελητηριακού «οδικού χάρτη» η πρόταση ΕΒΕΠ εν όψει ΔΕΘ

H Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης διεξάγεται τον ερχόμενο μήνα στη συμπρωτεύουσα και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και ο πρόεδρος του, Βασίλης Κορκίδης απέστειλε επιστολή στους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας (ενόψει και της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στις 5/9/2014, στη Θεσσαλονίκη) με την ευκαιρία των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ. όπου  προτείνει στην επιμελητηριακή κοινότητα την από κοινού δημιουργία ενός επιμελητηριακού «οδικού χάρτη».

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:

«Λόγω του περιορισμένου χρόνου διεξαγωγής, που αφορά στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στις 5/9/2014, στη Θεσσαλονίκη και λόγω απουσίας μου για προσωπικούς λόγους, σας ενημερώνω σχετικά με όλες τις ενέργειες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για το μέλλον του Επιμελητηριακού θεσμού, καθώς επίσης και για τα σχετικά υπομνήματα με προτάσεις μας προς τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, τις οποίες ο εκπρόσωπος του Ε.Β.Ε.Π. θα ανέπτυσσε, εάν υφίστατο ο απαραίτητος χρόνος.

Σας διαβιβάζω προς πλήρη και αναλυτική ενημέρωσή σας τα παρακάτω συνημμένα:

Α. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

1.Γιατί επιβάλλεται η καταχώρηση των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια με ανταποδοτική, ετήσια συνδρομή 2. Απαραίτητες τροποποιήσεις επιμελητηριακής νομοθεσίας 3. Πρόταση του Ε.Β.Ε.Π. για έναν ’’οδικό χάρτη’’ για τον εκσυγχρονισμό των δομών και των υπηρεσιών των ελληνικών Επιμελητηρίων. Επιστολή-πρόταση Ε.Β.Ε.Π. στον Πρωθυπουργό, για μια «εύλογη αμοιβή επιμελητηριακής υποστήριξης επιχειρήσεων», στο δίπτυχο «βιώσιμες επιχειρήσεις-υγιή Επιμελητήρια».

Β. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ε.Β.Ε.Π. ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

1. Επιμελητηριακός θεσμός 2. θέσεις Ε.Β.Ε.Π. για τη μετεξέλιξη του επιμελητηριακού θεσμού 3. Προτάσεις Ε.Β.Ε.Π. για αναβάθμιση του ρόλου των Επιμελητηρίων 4. Πρόταση Ε.Β.Ε.Π. για επαγγελματική συμβουλευτική-κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων και επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων των βιομηχανικών κλάδων της περιοχής ευθύνης του.

Γ. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

1. Φορολογία επιχειρήσεων 2. Φορολογία φυσικών προσώπων 3. Τεκμήρια Διαβίωσης 4. Προκαταβολή φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων 5. Τέλος επιτηδεύματος 6. Ειδική Εισφορά αλληλεγγύης 7. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία 8. Εκλογίκευση προστίμων 9. Αλλαγές στο σύστημα Φ.Π.Α. 10. Ισχύς του μέτρου της συλλογής αποδείξεων και για τους ελεύθερους επαγγελματίες 11. Αναμόρφωση τελωνειακής νομοθεσίας 12. Διορθώσεις στο καθεστώς του ΕΝΦΙΑ.

Δ. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ TH ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ KAI TH ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

1. Προτάσεις αντιμετώπισης βασικών προβλημάτων ρευστότητας 2. Νέα βάση μέτρησης της εμπορικής πίστης σε συνεργασία με την Τειρεσίας Α.Ε. 3. Προτάσεις ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών, εγγυήσεων και «κόκκινων» τραπεζικών δανείων 4. Πρόταση Νόμου ΥΠ.Α.ΑΝ. εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών μεταξύ πιστωτών και οφειλετών 5. Εξυγίανση προβληματικών επιχειρήσεων και «έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης» 6. Διαγραφές υπερβολικών προστίμων, καταχρηστικών προσαυξήσεων, διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Ε. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε.
1. Ασφάλιση-Ο.Α.Ε.Ε».

About kymaeditor

Check Also

Συρρικνώνεται ο ελληνικός αμπελώνας – Μείωση 65.000 στρεμμάτων την τελευταία 10ετία

Συρρικνωμένη εμφανίζεται η έκταση του ελληνικού αμπελώνα το 2021 παρά τις νέες φυτεύσεις των 6.300 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *