«Δημιουργούμε τον ΟΤΕ του αύριο»

Στην 62η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο της εταιρείας μίλησε ο Μιχάλης Τσαμάζ. Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου χαρακτήρισε το 2103  μία επιτυχημένη χρονιά για τον ΟΤΕ και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη τρέχουσα χρονιά αφού, όπως είπε, «το όραμα μας υλοποιείται». Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «ο μετασχηματισμός της εταιρείας  σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας είναι γεγονός».

«Η πορεία της εταιρείας αποδεικνύει ότι η διοικητική ομάδα του ΟΤΕ έχει επιτύχει όλους τους επιμέρους στόχους που είχε θέσει στο πλαίσιο της στρατηγικής της εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους. Ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας είναι γεγονός», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του ο Μιχάλης Τσαμάζ.  «H δυνατότητα του ΟΤΕ να διαχειρίζεται καλύτερα τις δυσκολίες, να θεραπεύει τις αδυναμίες του, να αντιμετωπίζει την κρίση σαν ευκαιρία ανάπτυξης, να σχεδιάζει και να εφαρμόζει μια ξεκάθαρη στρατηγική προς όφελος του πελάτη, θέτει νέα στάνταρντ για το σύνολο της αγοράς», είπε εν συνεχεία ο κ. Τσαμάζ.

Για την τηλεπικοινωνιακή αγορά  

«Βάσει των πρόσφατων εξελίξεων, η αγορά φαίνεται να πηγαίνει προς δύο με τρεις παίκτες. Η ιστορία αποδεικνύει ότι μια συγκεντρωμένη αγορά με λίγους, σοβαρούς και υγιείς ανταγωνιστές, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από μία κατακερματισμένη», σχολίασε ο επικεφαλής του ΟΤΕ αναφορικά με τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. «Χρειάζονται ισχυρά σχήματα που να μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΟΤΕ και να επενδύσουν στην ανάπτυξη. Αυτό χρειάζεται η αγορά, αυτό χρειάζεται η χώρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για σκληρή ρύθμιση, δεν στέκουν τα επιχειρήματα περί κυρίαρχου παρόχου».

Αισιοδοξία για το 2014 με στρατηγική και όραμα

Απευθυνόμενος προς τους μετόχους, ο κ. Τσαμάζ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και το 2014 θα είναι μια θετική χρονιά για τον Όμιλο, καθώς τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας είναι πλέον ορατά. «Κυρίως, όμως, είμαστε αισιόδοξοι γιατί πιστεύουμε στη στρατηγική μας και βλέπουμε το όραμά μας να υλοποιείται. Δημιουργούμε τον Όμιλο ΟΤΕ του αύριο. Μια δυναμική, ενοποιημένη και πελατοκεντρική εταιρεία, καθ’ όλα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών• μία εταιρεία που θα οδηγεί τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς δραστηριότητας: κινητή, σταθερή, broadband, τηλεόραση, Β2Β», συμπλήρωσε.

«Τα δίκτυά μας ήταν και παραμένουν ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Προσφέρουμε απαράμιλλη ποιότητα, σύγχρονη τεχνολογία και πολύ υψηλές ταχύτητες και κατά κανόνα τα προσφέρουμε πρώτοι στην αγορά. Οι μετρήσεις ανεξάρτητων φορέων, αλλά και των ίδιων των χρηστών έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που οι πελάτες μας ήδη γνωρίζουν: την υπεροχή των δικτύων μας, σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Τσαμάζ. Και συμπλήρωσε: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε. Τα επόμενα 4 χρόνια, μόνο στην Ελλάδα οι συνολικές επενδύσεις μας θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ, κυρίως για δίκτυα Νέας Γενιάς. Για το 2014, ο φιλόδοξος στόχος μας είναι να παρέχουμε κάλυψη VDSL στο 30% του πληθυσμού και 4G στο 70%.»

Ο κ. Τσαμάζ δεν παρέλειψε, επίσης, να επισημάνει ότι το θέμα των επενδύσεων σε δικτυακές υποδομές είναι ένα ζήτημα παγκόσμιας εμβέλειας, καλώντας τους λεγόμενους Over the top players, όπως η Google και το Facebook, να πάψουν να εκμεταλλεύονται τους παρόχους τηλεπικοινωνιών και να χρησιμοποιούν τα έτοιμα δίκτυα, χωρίς να συνεισφέρουν στις επενδύσεις. Έκανε μάλιστα λόγο για «επιτακτική ανάγκη να παρέμβουν οι ρυθμιστικές Αρχές, στην Ευρώπη και όχι μόνο», για την ανεύρεση λύσης.

«Περιορίσαμε το λειτουργικό κόστος και τη μεγάλη μείωση του καθαρού δανεισμού»

Στο πλαίσιο της παρουσίασης στους μετόχους της πορείας της εταιρείας την περασμένη χρονιά, ο επικεφαλής της χαρακτήρισε το 2013 μια χρονιά αξιοσημείωτης προόδου για τον ΟΤΕ, σε όλα τα επίπεδα, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τη μεγάλη μείωση του καθαρού δανεισμού σε κάτι λιγότερο από 1,5 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή το ετήσιο EBITDA. «Η αναλογία αυτή μας τοποθετεί μεταξύ των πιο εύρωστων τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην Ευρώπη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΤΕ, και επισήμανε: «Χάρη στην εξαιρετική μας πορεία το 2013, είμαστε πολύ πιο δυνατοί σήμερα απ’ όσο ήμασταν ένα χρόνο πριν».

Ο κ. Τσαμάζ στάθηκε στα επιτυχημένα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης, με τα οποία η εταιρεία κατάφερε να μειώσει το κόστος της χωρίς να επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία, διασφαλίζοντας τη συνταξιοδότηση όσων αποχώρησαν. Επισήμανε δε, ότι σε μια δύσκολη εποχή για την απασχόληση στη χώρα, ο Όμιλος προσέλαβε 1.000 νέους ανθρώπους μέσα σε 12 μήνες.

«Έχουμε μάθει να πετυχαίνουμε στις δύσκολες συνθήκες»

«Οι τηλεπικοινωνίες αλλάζουν τον κόσμο. Και στον Όμιλο ΟΤΕ είμαστε περήφανοι που με το έργο μας καινοτομούμε, συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Θα συνεχίζουμε να το κάνουμε, με το ίδιο πάθος, πίστη, δέσμευση και ευθύνη, κόντρα στις δυσκολίες. Έχουμε μάθει να πετυχαίνουμε στις δύσκολες συνθήκες», τόνισε, απευθυνόμενος στους μετόχους, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 4 – 8 Δεκεμβρίου

Κατά την περίοδο 4 έως 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 222.888.557 ευρώ σε 404.692 δικαιούχους, στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *