Δημοσκοπικός αέρας για Μιχαλολιάκο

Οι δημοσκοπήσεις για το δήμο του Πειραιά δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των αυτοδοικητικών εκλογών. Σε μία από αυτές, στην εφημερίδα «Δημοκρατία» του Σαββάτου, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρώτη θέση και την επανεκλογή του, αφού, όπως δείχνει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δημότες του Πειραιά το διάστημα από 24- 28 Απριλίου, προηγείται κατά 17 μονάδες του βασικού αντιπάλου του, Γιάννη Μώραλη.

Από κει και πέρα, τρίτος ακολουθεί ο Θοδωρής Δρίτσας και τέταρτη η Ελπίδα Παντελάκη με  ανεβασμένα ποσοστά.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση

Αναλυτικά, διαβάστε την δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην «Δημοκρατία» του Σαββάτου για το Δήμο του Πειραιά.

·        Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δημότες του Δήμου Πειραιώς.

·        Το δείγμα ανήλθε σε 750 άτομα, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που κατοικούν μέσα στα όρια του Δήμου και έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε αυτήν.

·        Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου με ανοιχτές και κλειστές ερωτήσεις.

·        Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε από τις 24-28 Απριλίου 2014.

·        Η επιλογή του δείγματος έγινε με στρωματοποιημένη απλή τυχαία δειγματοληψία, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία.

·        Στην ανάλυση της έρευνας εμφανίζονται μόνο οι συσχετίσεις που αναφέρονται σε πληθυσμό άνω των 60 ερωτώμενων.

·        Επισημαίνεται ότι τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου αποτελούν καταγραφή των τάσεων της δεδομένης χρονικής περιόδου και όχι πρόβλεψη ψήφου.

·        Η ΑΠΟΨΙΣ είναι μέλος της ESOMAR, του WAPOR και του AAPOR, ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του ΣΕΔΕΑ/ΠΕΣΣ και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων που τηρείται στο Τμήμα Ελέγχου και Διαφάνειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με τον αριθμό 17.

 

Ποιον από τους παρακάτω θα ψηφίζατε για δήμαρχο Πειραιώς, αν είχαμε Δημοτικές Εκλογές την επόμενη Κυριακή;

Στην ερώτηση επιλογής του υποψηφίου που θα ψήφιζαν οι ερωτώμενοι εάν είχαμε την επόμενη Κυριακή Δημοτικές Εκλογές και έπρεπε να επιλέξουν μόνο έναν από τους υποψηφίους, ο κ. Μιχαλολιάκος (37,1%) προηγείται με διαφορά 17,3 ποσοστιαίων μονάδων από τον κ. Μώραλη (που συγκεντρώνει 19,8%). Ο κ. Δρίτσας λαμβάνει 11,5% στην πρόθεση ψήφου των δημοτών του Δήμου Πειραιώς, ενώ ο κ. Κούζηλος και η κα Παντελάκη συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 3,8%. Ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά, ο κ. Βουράκης, ο κ. Διαβολάκης και ο κ. Καλογερογιάννης,.

Σημειώνεται ότι το 18,3% των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ το 2,2% προσανατολίζεται στο Λευκό ή Άκυρο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:


Πρόθεση ψήφου 
Δημοτικών εκλογών

 

Ποσοστό

Μιχαλολιάκος Βασίλης

37,1

Μώραλης Γιάννης

19,8

Δρίτσας Θοδωρής

11,5

Παντελάκη Ελπίδα

3,8

Κούζηλος Νίκος

3,8

Διαβολάκης Θανάσης

0,8

Βουράκης Ιωσήφ

1,7

Καλογερογιάννης Αντώνης

1

Λευκό/Άκυρο

2,2

Αναποφάσιστος

 

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *