Δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού ζητά ο Έρογλου

 Τη διενέργεια δημοψηφίσματος μέσα στο 2014 για τη λύση του Κυπριακού ζητά ο  Ντερβίς Έρογλου. Ο τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ωστόσο,  πως η ελληνοκυπριακή  ηγεσία και το Εθνικό Συμβούλιο δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης “προεδρίας” του ψευδοκράτους, ο κ. Ερογλου δήλωσε πως ο οδικός χάρτης πέντε βημάτων που παρουσιάστηκε από την τουρκοκυπριακή πλευρά στοχεύει στο να υπάρξει ορίζοντας στις διαπραγματεύσεις για διενέργεια δημοψηφίσματος σε καθορισμένη ημερομηνία.

Είπε ακόμα πως συνέχιση των διαπραγματεύσεων χωρίς ένα οδικό χάρτη σημαίνει πως οι δυο πλευρές θα παρακάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ακόμη 40 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά στον χάρτη για το εδαφικό, ανέφερε πως η τουρκοκυπριακή πλευρά είχε παρουσιάσει τα κριτήριά της στη συνάντησης της Γενεύης τον Ιανουάριο 2011 και ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι -Μουν είπε πως είναι ικανοποιημένος από αυτά -σύμφωνα πάντα με τον κ. Έρογλου.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι πρότεινε να συζητήσουν το χάρτη μια εβδομάδα πριν από τη διάσκεψη με τις εγγυήτριες δυνάμεις αλλά, όπως ανέφερε, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχθηκε ακόμη την πολυμερή διάσκεψη.

Ο Έρογλου υποστήριξε πως δεν είναι σωστό τώρα να συζητήσουν για το χάρτη εδαφικών αναπροσαρμογών γιατί θα επηρεάσει τον κόσμο και τις οικονομικές δραστηριότητες, προσθέτοντας πως μπορούν να το πράξουν όταν συμφωνήσουν για το δημοψήφισμα και την πολυμερή διάσκεψη. Επανέλαβε πως το θέμα της Αμμοχώστου αποτελεί μέρος του εδαφικού.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Ιταλία: Τουλάχιστον μία νεκρή και 12 αγνοούμενοι από τις κατολισθήσεις στη νήσο Ίσκια

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο νησί Ίσκια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *