Δημόσιο: Επιστρέφει, ως μπόνους παραγωγικότητας ο 13ος μισθός

Ο 13ος μισθός μπορεί να καταργήθηκε από το Δημόσιο, ελέω Μνημονίων, ωστόσο φαίνεται ότι επιστρέψει ως μπόνους παραγωγικότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι αλλαγές που προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι σαρωτικές και από το 2015 αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, τις μετατάξεις αλλά και την αξιολόγηση.

Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιο μπόνους, αλλά μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο 13ος μισθός αναμένεται να επανέλθει ως μπόνους μόνο για όσους έχουν πετύχει το 90% των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ αντίθετα οι μη παραγωγικού υπάλληλοι θα έχουν μειώσεις στις αποδοχές τους.

Όσον αφορά τις μετατάξεις, θεσμοθετείται μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας μέσω ΑΣΕΠ, που θα καταργήσει τις μετατάξεις. Θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω ετήσιων διαγωνισμών υπό τον έλεγχο και τη μοριοδότηση της ανεξάρτητης αρχής.

About kymaeditor

Check Also

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί Λεωφόρου Κηφισού , περιοχής Δήμου Αιγάλεω

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, αποκατάστασης του δαπέδου της πεζογέφυρας, την 27.11.2022, κατά τις ώρες 06.30΄ έως 08.30΄, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *