Διάλογο με Βαρβιτσιώτη θέλει η ΠΝΟ

Το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας των πληρωμάτων βρίσκεται στο επίκεντρο της ΠΝΟ, η διοίκηση της οποίας ζητά την έναρξη διαλόγου με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκειμένου να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο θέμα.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 31 Μαρτίου συγκέντρωση όλων των πληρωμάτων της NEL LINES, στις 8:00, έξω από το πλοίο «European Express». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας. Επίσης, με σημερινή ανακοίνωση, η Ομοσπονδία ζητάει συνάντηση με τον υπουργό.

Κλιμάκιο της ΠΝΟ πραγματοποίησε και την Παρασκευή  ελέγχους για οφειλές δεδουλευμένων στα πληρώματα πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στα πλοία «Πρέβελης», «European Express» και «Βιτσέντζος Κορνάρος».

Το πλήρωμα του «European Express» της NEL, με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά για Σύρο- Εύδηλο- Άγιο Κήρυκο- Φούρνους- Καρλόβασι- Βαθύ- Χίο- Μυτιλήνη- Λήμνο- Καβάλα και επιστροφή, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και επίσχεσης εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών των πλοίων «Πρέβελης» και «Βιτσέντζος Κορνάρος» σε συνομιλία που είχαν με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, υποσχέθηκαν ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλόμενων στα πληρώματα θα έχει πληρωθεί έως το Πάσχα, με πλήρη εξόφληση το τέλος Μαΐου.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τρία χρόνια λειτουργίας για το Παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά.

Τα τρία χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το προσεγμένο παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά, ‘Γεύση Ελλάδος …