Διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη: Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει με μείωση του μισθού του

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται κανένας δημόσιος υπάλληλος  να υποστεί μείωση του μισθού του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με το μισθό νεοπροσλαμβανόμενων, τόνισε πως «το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι «πολύ συμπιεσμένο».

 «Κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση ενδεχομένως αυτούς που απολαμβάνουν την προσωπική διαφορά» σε σχέση με τους συναδέλφους τους, επειδή οι αποδοχές τους δεν προσαρμόστηκαν πλήρως όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο, δήλωσε αρχικά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τον βασικό μισθό για νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι «πολύ συμπιεσμένο». Επισήμανε πως το γεγονός αυτό αποθαρρύνει νεαρούς ΔΥ, καθώς δεν βλέπουν προοπτική μισθολογικής βελτίωσης ανάλογη με τις επιδόσεις ή τα προσόντα τους, με συνέπεια να υπάρχει χάσμα αποδοχών σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Τόνισε μάλιστα πως αυτό που έχει σημασία είναι να εφαρμοστεί ένα μοντέλο που θα προβλέπει 2ετή περίοδο δοκιμαστικής απασχόλησης, με βάση την οποία θα κρίνεται αν ένας νέος υπάλληλος αξίζει να μονιμοποιηθεί.

Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε διάλογο για το Δημόσιο, κι όχι συζήτηση με «κραυγές», «διαρροές» ή «δημοσιεύματα».

Επανέλαβε πως το 2014 θα είναι το τελευταίο έτος με ποσοτικό στόχο απομακρύνσεων από το Δημόσιο, όμως σημείωσε πως οι απολύσεις θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια, καθώς θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά.

«Διχασμένο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στρέφοντας το βλέμμα του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε πως πρόκειται για ένα «σαφώς διχασμένο κόμμα», καθότι, όπως είπε, υπάρχουν ακόμα πτέρυγες που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνίσει αν επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέροντας συγκεκριμένα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κατηγόρησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι «ανειλικρινής», αφού δεν έχει αποσαφηνίσει να δέχεται ή όχι τις θέσεις Λαφαζάνη.

 

About kymaeditor

Check Also

Σε κλοιό συλλαλητηρίων το κέντρο της Αθήνας

Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πορείες –συγκεντρώσεις επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *