Διαμαρτυρία στο ΥΠΕΚΑ από τους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος για τις δεμαξενές πετρελαιοειδών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 11:00, οι Δήμοι Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους για την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών που βρίσκονται στις περιοχές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των δήμων, «αφορμή για την κινητοποίησή μας αυτή είναι η αρνητική, για την προσπάθειά μας, ψήφιση του άρθρου 70 στον νόμο για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, που αντί να δίνει λύση, διαιωνίζει το πρόβλημα».

Οι δήμοι ζητούν να εκφραστεί η θετική, στα αιτήματά τους, πολιτική βούληση της κυβέρνησης και κατάργηση του άρθρου 70. Ακόμη, ζητούν να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα άμεσης μετεγκατάστασης των καζανιών σε μη αστικές περιοχές, να μην επαναλειτουργήσουν ανενεργές εγκαταστάσεις και μέχρι την απομάκρυνσή τους να επιβληθούν αυστηρότατοι έλεγχοι με τη συμμετοχή του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Λέμε όχι σε ταξικές επιλογές υπέρ των λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, σε βάρος της υγείας και της ασφάλειάς μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για την παράσταση διαμαρτυρίας θα αναχωρήσουν λεωφορεία, αύριο, στις 10:00 από το δημαρχείο Κερατσινίου και από το πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις

Το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει δωρεάν προληπτικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *