Διαρθρωτικές αλλαγές αναμένονται στο Πυροσβεστικό Σώμα

Σε αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος  θα προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο καθώς από  το 2016 η εισαγωγή στην Ακαδημία της Πυροσβεστικής θα γίνεται μέσω πανελληνίων εξετάσεων και η αντιπυρική περίοδος της ίδιας χρονιάς αναμένεται να βρει το Σώμα με νέες υπηρεσίες.

Αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων άλλων στον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα στο Πυροσβεστικό Σώμα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η αρχική τοποθέτηση  για τις αλλαγές ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα Πέμπτη, σε συνεδρίαση για το πλαίσιο λειτουργίας της Ακαδημίας στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της, του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην οποία υπάγεται το Π.Σ. Αυτό που ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει -αν και είχε εξαγγελθεί προεκλογικά- είναι η κατάργηση του νόμου 4249/2014 περί αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όσον αφορά στις επιμέρους αλλαγές σε υπηρεσίες και διαδικασίες όπως οι κρίσεις και οι προαγωγές αλλά και ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας του ΠΣ έχει ζητηθεί από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των πυροσβεστών να στείλουν τις παρατηρήσεις τους.

About kymaeditor

Check Also

Στη δημοσιότητα στις 16:30 το σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από τον υπ. Δικαιοσύνης

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θα παρουσιάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *