Διασπάται η ΔΗΜΑΡ- Αποχωρεί ο Λυκούδης ενώ έπονται και άλλα στελέχη

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η ΔΗΜΑΡ.  Ο Σπύρος Λυκούδης, μαζί με τα στελέχη που συγκροτούν τη μεταρρυθμιστική τάση, ετοιμάζεται να πει αντίο από το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου, κάτι που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες με επίσημη ανακοίνωση, ενώ για αυτή την εξέλιξη είναι ενήμερος και ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρώην γραμματέας του κόμματος τάσσεται  υπέρ της επανένωσης των δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου και θέλει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.

«Το γυαλί έχει ραγίσει»

«Το γυαλί με τη ΔΗΜΑΡ έχει ραγίσει και μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό…», τόνισε ο Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Βήμα FM για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα.

«Είμαι σε μία φάση σοβαρών, σε σχέση με μένα και τη ΔΗΜΑΡ, αποφάσεων. Η δική μου σχέση με τη ΔΗΜΑΡ είναι και πολιτικά και συναισθηματικά φορτωμένη και σκέφτομαι τα πάντα. Και τις αποφάσεις μου.

Έχω συναντηθεί με τον Φώτη Κουβέλη και του έχω πει τις σκέψεις και τις ενστάσεις μου και σήμερα (σ.σ την Δευτέρα )θα συναντηθώ και με τους συντρόφους μου της Κ.Ε. όπου έχουμε συγκροτήσει τη Μεταρρυθμιστική Τάση και δεν θα πάμε στο συνέδριο, για να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Έχω πάρει τις αποφάσεις μου σχετικά με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά αφήστε μου ένα χρονικό περιθώριο για να μπορέσω να τις εκθέσω με έναν τρόπο διακριτικό και απέναντι στη ΔΗΜΑΡ.

Είναι αυτό ακριβώς (να συναντηθώ πρώτα με τους συντρόφους μου), αλλά και ότι θέλω να το εκφράσω χωρίς να διαμορφώσω απέναντι στο κόμμα σοβαρές αποστάσεις. Πάνω από ένα χρόνο τώρα έχω διαμορφώσει ένα σύστημα απόψεων που δεν ταιριάζει με αυτά που σκέπτεται και πράττει η ΔΗΜΑΡ. Μέχρι την τελευταία στιγμή, την ύστατη ώρα, έκανα προσπάθεια για να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο για τη ΔΗΜΑΡ», σημείωσε ο κ. Λυκούδης.

Σχετικά με το αν η ΔΗΜΑΡ «λοξοκοιτάζει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Ναι, το πιστεύω (ότι η ΔΗΜΑΡ διολισθαίνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ). Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ διαμορφώθηκαν από 350.000 που την ψήφισαν. Και η έδρα Επικρατείας και οι άλλες. Σήμερα, όμως, η ΔΗΜΑΡ δεν έχει σχέση με αυτό το κόμμα που το ψήφισαν τότε. Οι 350.000 Έλληνες το 2012 εξέλεξαν 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ…».

«Η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Ως προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προσωπική του στάση, ο κ. Λυκούδης σημείωσε ότι «η ψήφος μου έχει σχέση και με το πολιτικό πρόσωπο και με το πολιτικό κλίμα και ό,τι μπορεί να σκεφθεί ένας βουλευτής εκείνη την ώρα, για την τοποθέτησή του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι πως η άποψή μου είναι ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν πιστεύω ότι ο τόπος χρειάζεται εκλογές. Χρειάζεται σταθερότητα, διότι βρίσκεται η χώρα σε μια λεπτή φάση και χρειάζεται συνεννόηση για να εκλέξει ΠτΔ και να αποφύγει το ενδεχόμενο των εκλογών. Εάν προταθεί ο κ. Κουβέλης, πιστεύω ότι είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συγκεντρώσει συναινέσεις και εγώ προφανώς θα τον ψηφίσω».

Για το ΠΑΣΟΚ και τη συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο

«Δεν είναι πρόσφατη η συνάντησή μου με τον κ. Βενιζέλο. Είναι πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Τον είδα και κουβεντιάσαμε γενικώς, χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, με ένα ενδιαφέρον πολιτικό το ζήτημα της συνάντησης των δυνάμεων της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.

Πιστεύω ότι χρειάζεται μια πολύ μεγάλη συνάντηση αυτού του τύπου και μπορεί να είναι αφετηρία της ένα ενωτικό, συνθετικό, δημοκρατικό συνέδριο της παράταξης. Μόνο που αν αυτό το συνέδριο θεωρηθεί ότι το εξαγγέλλει ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, με όλο το σεβασμό που έχω απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του, δεν θα έχει αποτελέσματα και επιτυχία», σημείωσε για το ΠΑΣΟΚ και τη συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο

 

 

Και συνέχισε ο Σπύρος Λυκούδης :«Οι δυνάμεις που κινούνται στο δημοκρατικό τόξο είναι υποχρεωμένες απέναντι στον τόπο να βρίσκουν επαφές και σημεία συνεννόησης. Είναι δυνατόν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα να μην συναντηθεί και να μη συζητήσει με τα άλλα κόμματα; Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει αυτό».

«Δεν νομίζω ότι είστε έξω από την πραγματικότητα και μακάρι να μην είχε ραγίσει…», παρατήρησε, απαντώντας σε ερώτηση για το αν το γυαλί με τη ΔΗΜΑΡ έχει ραγίσει οριστικά, ενώ για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την έξοδο από τη ΔΗΜΑΡ και άλλα στελέχη ή βουλευτές, σημείωσε: «Νομίζω ναι. Δεν ξέρω (αν θα ακολουθήσουν). Είναι θέμα πώς τοποθετείται κάποιος σε τέτοια ζητήματα. Αλλά πολύς κόσμος στη ΔΗΜΑΡ αναρωτιέται αν ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τις θέσεις και τις πολιτικές της σήμερα είναι ο σωστός».

 

 

About kymaeditor

Check Also

Καθυστερήσεις στο Δέλτα Φαλήρου προς Πειραιά

Καθυστερήσεις και χαμηλές ταχύτητες στη Συγγρού προς Πειραιά( Δέλτα Φαλήρου) λόγω ακινητοποιημένου οχήματος, τώρα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *