Διεθνής συνδιάσκεψη για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής προανήγγειλε ο Ν. Κοτζιάς.

Διεθνή συνδιάσκεψη με επίκεντρο τις χριστιανικές κοινότητες στην Μέση Ανατολή προγραμματίζει για τον Μάιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, θέλοντας να επισημάνει στην αναγκαιότητα να αναληφθεί συντονισμένη δράση για την προστασία τους.

Έπειτα από σχετικό ερώτημα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη, ο Νίκος Κοτζιάς διαβίβασε έγγραφο στο Κοινοβούλιο με το οποίο επισημαίνει πως «η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση απαγωγής, από τον Απρίλιο του 2013, των δύο αρχιερέων Χαλεπίου, του ελληνορθόδοξου μητροπολίτη του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Παύλου και του συρορθόδοξου μητροπολίτη κ. Ιωάννη, ευρισκόμενη σε επαφή και στενή συνεργασία με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, προς το οποίο έχει επανειλημμένως εκφράσει τη συνεχή και αμέριστη υποστήριξή της».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως το υπουργείο επιδεικνύει το μέγιστο δυνατό ενδιαφέρον για την κατάσταση των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και σε αυτό το πλαίσιο, σε επαφές του με θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει επισημάνει «την αναγκαιότητα ανάληψης συντονισμένης δράσης για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών». Για τον λόγο αυτό, «το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει, τον προσεχή Μάιο, την πραγματοποίηση διεθνούς συνδιάσκεψης, που θα θέσει στο επίκεντρο της προσοχής αυτούς τους πληθυσμούς, δίνοντας έμφαση στην πολυεθνικότητα, την πολυθρησκευτικότητα και την πολυπολιτισμικότητα που η Ελλάδα υποστηρίζει σε ό,τι αφορά αυτές τις περιοχές».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε «καταρχήν θετική» την πρωτοβουλία, και πρόσθεσε ότι θα περιμένει με ενδιαφέρον την πραγματοποίησή της και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν στο μείζον αυτό ζήτημα.

About kymaeditor

Check Also

Δ. Μιχαηλίδου: Το ενδιαφέρον μας είναι εστιασμένο στην υγεία και στην ασφάλεια της 14χρονης

«Το ενδιαφέρον όλων μας αυτήν τη στιγμή είναι εστιασμένο στην έφηβη κοπέλα, στην υγεία και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *