Διεκδικούν δημαρχία χωρίς να έχουν γεννηθεί στον Πειραιά

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές βρίσκονται πλέον προ των πυλών και η μάχη στο μεγάλο λιμάνι της χώρας για το νέο δήμαρχο αναμένεται μεγάλη. Ωστόσο, αυτό που προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι σε σύνολο οχτώ υποψηφίων (υπολείπεται μόνο η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της ΔΗΜΑΡ ή η στήριξη της Αγίου Κωνσταντίνου σε κάποιον από τους ήδη υπάρχοντες υποψηφίους) οι περισσότεροι που διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο και τη ψήφο των Πειραιωτών πολιτών, δεν είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτες.

Ο Πειραιάς φαίνεται το έχει παράδοση τα τελευταία χρόνια να εκλέγει δημάρχους που δεν έχουν γεννηθεί στη πόλη και τρανή απόδειξη αποτελεί η θητεία του Θεσσαλονικιού, Παναγιώτη Φασούλα όπως και του Μανιάτη, γεννημένο στα Κορογογιάνικα Μάνης, νυν δημάρχου και ξανά υποψηφίου, Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Από κει και πέρα η Μάνη έχει την… τιμητική της στο μεγάλο λιμάνι, αφού εκτός του Βασίλη Μιχαλολιάκου που προείπαμε και ο Παναγιώτης Μελάς, υποστηριζόμενος από τους ΑΝ. ΕΛ, που διεκδικεί τη δημαρχία, είναι Μανιάτης, ενώ η Ελπίδα Παντελάκη (με το χρίσμα του ΚΚΕ) είναι Χανιώτισσα και ο εφοπλιστής και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος (που θα τον στηρίξει η Κεντροαριστερά) είναι νησιώτης και πιο συγκεκριμένα Σιφναίος.

Ο Θεόδωρος Δρίτσας (του ΣΥΡΙΖΑ), ο Νικόλαος Κούζηλος της Χ.Α.  και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Ιωσήφ Βουράκης, όπως και οι Αντώνης Καλογερόγιαννης, επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Όλοι μαζί» είναι  οι μόνοι που είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτες.

 

Μ. Κάσσης

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Καμένα Βούρλα

Σεισμική δόνηση των 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα Καμένα Βούρλα το πρωί …