Διερεύνηση των καταγγελιών της Κριστίν Λαγκάρντ ζητά η ΔΗΜΑΡ

 Διερεύνηση των καταγγελιών της Κριστίν Λαγκάρντ (η επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής της από Έλληνες φοροφυγάδες) ζητά με ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών η ΔΗΜΑΡ.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα στην ερώτηση τους επισημαίνουν  πως η «αποκάλυψη, σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο άνομων σχέσεων “τύπου μαφίας” παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου».

Κάνοντας, ακόμη, αναφορά σε απάντηση της Λαγκάντ σε ερώτηση συντάκτη των Financial Times σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διερεύνηση της «ομώνυμης» λίστας: «Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια», οι βουλευτές ρωτούν: «Είναι σε γνώση της κυβέρνησης τα συγκεκριμένα γεγονότα, κι αν ναι έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη και οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες; Εάν όχι, προτίθεστε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να ζητήσετε τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της βασιμότητας όσων πρωτοφανών καταγγέλλονται από την κ. Λαγκάρντ;».

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Υψηλές θερμοκρασίες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ακόμη και μέσα στη νύχτα – Στους 32 °C στο κέντρο της Αθήνας

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *