Διευκρινίσεις του δήμου Πειραιά για τους πληγέντες από τις πλημμύρες- Τα δικαιολογητικά για την οικονομική ενίσχυση των 586,94 ευρώ

Ανταποκρίνεται ο λαός του Πειραιά στο τηλεφωνικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στον Πειραιά αφού τουλάχιστον 34 δημότες έχουν επικοινωνήσει μέχρι σήμερα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου  προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές στις κατοικίες τους και να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία που απαιτείται για την αποζημίωσή τους.

Εν τω μεταξύ, στην ιστοσελίδα του δήμου (www.pireasnet.gr) έχει αναρτηθεί σχετική ανακοίνωσή για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για όσους έχουν υποστεί ζημιά στην κύρια κατοικία τους προκειμένου να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση με ποσό των 586,94 ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών διαβίωσης ανά νοικοκυριό.

Tα απαραίτητα δικαιολογητικά 

Συγκεκριμένα απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του πληγέντος από τις πλημμύρες

2. Βεβαίωση Πυροσβεστικής ή έκθεση αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου ότι η κατοικία επλήγη από το συγκεκριμένο γεγονός

Επίσης, σε ό,τι αφορά την οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και αντικατάσταση οικοσυσκευής (το ύψος ενίσχυσης κυμαίνεται από 1.174,00 ευρώ μέχρι 5.869,00 ευρώ) τα κριτήρια είναι τα εξής: α) αριθμός μελών οικογένειας, β) βαθμός ζημιών (Α, Β, Γ, κατηγορία ζημιών) με βάση την αυτοψία ή την καταγραφή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή τα συνεργεία του δήμου, γ) το μέγεθος της κατοικίας.

Η ενίσχυση αυτή χορηγείται στους πληγέντες ανεξάρτητα αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη ή παραχωρημένη. Στην περίπτωση όμως της ενοικιαζόμενης ή παραχωρημένης κατοικίας, το 25% της αποζημίωσης που αφορά την επισκευή της κατοικίας αποδίδεται στον μισθωτή μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την επισκευή της κατοικίας.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πληγέντες είναι η εξής:

1. Αίτηση του πληγέντος από τις πλημμύρες στον δήμο.

2. Εξέταση των αιτημάτων από την τριμελή επιτροπή που συγκροτεί ο δήμος.

3. Υποβολή αιτήσεων για τις παραπάνω περιπτώσεις στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, στην Διεύθυνση Ηρώων Πολυτεχνείου 19 (3ος όροφος), τηλέφωνο επικοινωνίας 2131601802, μέχρι την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 (8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.).

About kymaeditor

Check Also

Ελληνική Λύση: Ερώτηση για τη βραχονησίδα Απόνησο του Αγκιστρίου

Η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης της Β’ Περιφέρειας Πειραιά , κ, Ασημακοπούλου Σοφία-Χάιδω κατέθεσε ΠΡΟΣ: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *