Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής: 402 τροχαία με 19 νεκρούς το Φεβρουάριο.

Τετρακόσια δύο τροχαία ατυχήματα με 480 παθόντες σημειώθηκαν το μήνα Φεβρουάριο 2015 στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Από αυτά τα 17 ήταν θανατηφόρα με 19 νεκρούς, τα 10 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες και τα 375 ελαφρά με 447 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας, η παραβίαση προτεραιότητας, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 21.613 παραβάσεις από τις οποίες 379 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:727 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 64 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,1.254 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,257 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,755 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,294 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,299 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 

About kymaeditor

Check Also

Πέραμα: Ποινική δίωξη στη μητέρα της 6χρονης για συνέργεια στον βιασμό

Ποινική δίωξη για συνέργεια σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *