Διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμο

 Διορθώσεις για λάθη στο Ε9  χωρίς πρόστιμο έρχονται για τους φορολογούμενους το επόμενο διάστημα.  Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δίνει «ανάσα» σε χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να διορθώσουν ή να υποβάλουν Ε9 ακόμα και με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τις απαραίτητες μετατροπές στα στοιχεία των ακινήτων τους και υποβολή αρχικών δηλώσεων Ε9, από το 2010 θα μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι μέσω TAXISnet.

Ειδικότερα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να λειτουργήσει η ειδική εφαρμογή στο ΥΠΟΙΚ για τις διορθώσεις και την υποβολή των σχετικών τροποποιητικών δηλώσεων. Θα μπορούν να υποβληθούν αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και ΦΑΠ 2010, αρχικές δηλώσεις Ε9 και ΦΑΠ 2011,2012,2013 και αρχικές και τροποιητικές δηλώσεις Ε9 για το 2014.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, στους οποίους δεν πέρασαν οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ, λόγω λαθών τους στα στοιχεία του Ε9 θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να κερδίσουν τη μείωση του φόρου.

Η εκκαθάριση θα γίνεται αυτόματα με τη συμπλήρωση των στοιχείων και η μείωση του φόρου θα περνά στις επόμενες δόσεις. Επίσης, θα διευκολυνθούν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που για διάφορους λόγους δεν είχαν υποβάλει Ε9 χωρίς να τρέχουν στις ΔΟΥ.

Σημειώνεται ότι από 1.1.2014 στις μεταβιβάσεις ακινήτων είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού καταβολής ΕΝΦΙΑ από το οποίο να προκύπτει ότι το μεταβιβαζόμενο ακίνητο έχει συμπεριληφθεί στο Ε9 την τελευταία πενταετία.

 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σκοπεύει να ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό τρόπο τους ιδιοκτήτες εκείνους για τους οποίους ο ΕΝΦΙΑ είχε υπολογιστεί βάσει παραδοχών λόγω ελλείψεων στοιχείων στις δηλώσεις Ε9.

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *