Διώχνει (;) την Cosco ο ΣΥΡΙΖΑ- Μήνυμα Δρίτσα προς τους Κινέζους

Τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα πράξει, εάν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, με την κινέζικη εταιρεία Cosco στο λιμάνι του Πειραιά φανέρωσε ο Θεόδωρος Δρίτσας.
Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της Κουμουνδούρου στην Α ΄Πειραιά μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha δήλωσε ότι είναι «απαραίτητη προϋπόθεση ο δημόσιος έλεγχος των λιμανιών» και πως «χρειάζεται επανεξέταση και της συμφωνίας με Cosco».
Συγκεκριμένα ο κ. Δρίτσας δήλωσε: «Το λιμάνι του Πειραιά και τα υπόλοιπα λιμάνια είναι πυλώνες στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο δημόσιος έλεγχος των λιμανιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό.
Τώρα η σύμβαση με την Cosco έχει γίνει, έχει διανύσει ένα χρονικό διάστημα μεγάλο, έχουμε και την πρόσφατη ψήφιση του φιλικού διακανονισμού, όλα αυτά έχουν γίνει αλλά δεν βοηθούν. Όλα αυτά δεν είναι σωστές επιλογές, δεν βοηθούν, βοηθούν σε μια κερδοφορία της εταιρείας αλλά δεν προσθέτουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγική διαδικασία. Άρα χρειάζεται επανεξέταση των πάντων και αυτό θα το κάνουμε αλλά δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Προφανώς υπάρχουν πολλά περιθώρια σ’ αυτή την κατεύθυνση».

About kymaeditor

Check Also

Εγκαινιάστηκε στη Ν. Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής από την ΠτΔ παρουσία του πρωθυπουργού

Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *