“Δυσκολα θα βρεθούν 180 βουλευτές για εκλογή ΠτΔ”

Δυσκολίες στην εξεύρεση 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας “βλέπει” ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.  Ο βουλευτής της Ν.Δ. σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm είπε μεταξύ άλλων πως “η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μια σύγχρονη καθαρή πρόταση” ενώ  αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του κ. Δραγασάκη στην Βουλή.

«Είναι δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά υπάρχουν δυνατότητες» αρχικά  ο πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στις καταγγελίες που γίνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ονόματα και με αφορμή στα όσα αποκάλυψε η Ελένη Καλογεροπούλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως έχει στοιχεία και για επιχειρηματίες που σχετίζονται και με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε: Οι καταγγελίες πρέπει να έχουν ονοματεπώνυμο. Γιατι καθιστούν τους πάντες ύποπτους και όλα τα ονόματα που ακούγονται», τόνισε και εκτίμησε πως: «Είναι δύσκολο να βρεθούν οι 180, αλλά υπάρχουν δυνατότητες. Εξαρτάται από το πολιτικό κλίμα. Ο κόσμος θέλει ωστόσο και απαντήσεις στο ερώτημα, μετά το Μνημόνιο τι; Και τα όσα θα παρουσιαστούν για την μεταμνημονιακή Ελλάδα πρέπει να συμφωνηθεί και με τους δανειστές μας».

 

Σχετικά με τις  καταγγελίες του κ. Δραγασάκη στην Βουλή, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκτίμηση ότι αυτές θα αποτελέσουν και την αντιπολιτευτική κορωνίδα του ΣΥΡΙΖΑ, και κάλεσε τον κ. Δραγασάκη να αποκαλύψει τα ονόματα, όσων επιχειρηματιών, όπως κατήγγειλε, υπαγορεύουν νόμους στην κυβέρνηση: «Ο δημόσιος λόγος θα πρέπει να στοιχειοθετείται και πριν μιλήσει κάποιος θα πρέπει να βουτά τη γλώσσα του στο μυαλό. Έχουν την υποχρέωση να στοιχειοθετήσουν τις καταγγελίες τους. Δεν μπορούν να λένε μόνο λόγια στους διαδρόμους της Βουλής» τόνισε και ανέφερε χαρακτηριστικά το θέμα των καταγγελιών που είχε γίνει επί Καραμανλή με τους «νταβατζήδες».

 

«Η όλη η ιστορία του Βασικού Μετόχου και η τελική της δικαίωση ουσιαστικά επιβεβαίωσε, στοιχειοθέτησε και καταδίκασε αυτούς που εμείς πολιτικά τότε είχαμε καταγγείλει. Αυτό τα ΜΜΕ δεν αναδείχθηκε φυσικά. Η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό σύστημα είναι μπλοκαρισμένο από τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να χειραγωγούν την πολιτική. Το κακό όμως, είναι ότι η κατάσταση αυτή θέλει δύο. Οι επιχειρηματίες βρίσκουν και γόνιμο έδαφος στους πολιτικούς. Οι ευθύνες των πολιτικών για την διαπλοκή είναι κάτι που πρέπει να θεωρούμε δεδομένο».

 

Τέλος, σχετικά με την στροφή που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία προς την δεξιά ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε: Ο απλός πολίτης δεν αναγνωρίζει το δεξιά, αριστερά, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. γιατί έχει σημαντικότερα προβλήματα να επιλύσει. Είναι σαφώς καλό να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, αλλά αυτές πρέπει να είναι συγκεκριμένες προτάσεις με ιδεολογική φόρτιση κι όχι με διαξιφισμούς. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μια σύγχρονη καθαρή πρόταση. Να αγκαλιάσουμε τις παραδοσιακές συμμαχίες που είχαμε και τις νέες που προέκυψαν λόγω της κρίσης. Αγρότες, νέους επιστήμονες κλπ., σ’ αυτούς πρέπει να μιλήσουμε».

 

About kymaeditor

Check Also

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μεσαρά Κρήτης – Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *