Δωρεάν ημερίδα για την ψωρίαση στο δήμο Πειραιά

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ», συνεχίζοντας τις από κοινού δράσεις για την ενημέρωση του κοινού, ανακοινώνουν τη διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης, με θέμα «Ψωρίαση: ένα νόσημα που απασχολεί».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, την Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014, ώρα 18:30, στην Παλιά Βιβλιοθήκη, Φίλωνος 29 (Κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου), με τη συνδιοργάνωση του δήμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού και η αποστιγματοποίηση της νόσου, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα μη μεταδοτικό, και μη απειλητικό για τη ζωή. Επιφέρει ωστόσο τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση στους ασθενείς καθώς συχνά, η λανθασμένη ή ελλιπής ενημέρωση, οδηγεί στην αυτοαπομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της ψωρίασης με τους οποίους μπορούν οι πάσχοντες να ωφεληθούν και να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής τους.

Η εξάλειψη της προκατάληψης και του φόβου που υπάρχει για τη νόσο προϋποθέτει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη νόσο, τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας, αλλά και να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα στους διακεκριμένους ειδικούς ιατρούς ομιλητές και να συνομιλήσει με εκπροσώπους και συνεργάτες του σωματείου ΚΑΛΥΨΩ.

Η συνεργασία του ΕΔΔΥΠΠΥ με το σωματείο ΚΑΛΥΨΩ θα συνεχιστεί και για το υπόλοιπο 2014 με εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ψωρίαση σε διάφορους δήμους ανά την Ελλάδα

About kymaeditor

Check Also

Στα 54 τα κρούσματα κοκκύτη – Δύο θάνατοι -Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Αύξηση κρουσμάτων κοκκύτη καταγράφεται τους τελευταίους μήνες σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *