Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού από ΟΠΑΠ σε πέντε νοσοκομεία- Και στο Γενικό Αίγινας “Άγιος Διονύσιος”

Η ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε για το 2014 τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού υψηλού επιπέδου σε πέντε νοσοκομεία της χώρας, που εξυπηρετούν καθημερινά σημαντικό αριθμό πολιτών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, προσφέρθηκε ένας γραμμικός επιταχυντής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών καρκίνου, με έμφαση στην διεξαγωγή στερεοτακτικής ακτινοχειρουργικής και στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας σώματος*.

Με αυτή τη δωρεά, το ΑΧΕΠΑ είναι πλέον το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα μας με δυνατότητα παροχής θεραπειών αυτού του είδους. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΑΧΕΠΑ, κ. Παντελιάδης, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ  Α.Ε για την πολύτιμη αρωγή της στο δύσκολο έργο που επιτελείται καθημερινά στο Νοσοκομείο.

Επίσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Αίγινας «Άγιος Διονύσιος», εγκαταστάθηκε ένα σύστημα ψηφιακής ακτινογραφίας-μαστογραφίας, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» λειτουργούν πλέον δύο (2) θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών με αναπνευστήρα. Τις θερμές ευχαριστίες του απέστειλε στην ΟΠΑΠ  Α.Ε. ο Διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κ. Καλτσίδης.

Όσον αφορά την Αθήνα, στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός» η ΟΠΑΠ  Α.Ε. προσέφερε ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας – πλησιοθεραπείας δέρματος. Από την πλευρά της, η Διοικήτρια του «Ανδρέας Συγγρός», κα. Χριστίνα Αντωνίου, υπογράμμισε ότι το μηχάνημα που δώρισε η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο νοσοκομείο συμβάλει στη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού-Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου.

Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο προσφέρθηκε ένα ψηφιακό τηλεχειριζόμενο ακτινοσκοπικό συγκρότημα, το οποίο είναι και το μοναδικό σύστημα θεραπείας βραχείας διάρκειας που λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Εκ μέρους του Αρεταίειου, η καθηγήτρια κα. Μουλοπούλου (διεύθυνση εργαστηρίου) εξέφρασε τις ευχαριστίες του νοσοκομείου για τη δωρεά, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός χρησιμοποιείται ήδη για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών.

Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να προσφέρει στον τομέα της υγείας που αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της Εταιρικής της Υπευθυνότητας.

 

About kymaeditor

Check Also

Συνελήφθη 27χρονος – Προσπάθησε να βιάσει 2 γυναίκες στην Κηφισιά

Στη σύλληψη ενός 27χρονου στην Κηφισιά προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές τη Δευτέρα 20 Μαρτίου με την κατηγορία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *