Δύο ακόμη αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ακόμη δύο περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert» στις 2 Μαΐου ότι ένας άνδρας, 39 ετών εκδήλωσε σε οικείο του πρόσωπο, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν άμεσα έρευνα σε συνεργασία με την πάροχο εταιρεία τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί γεωγραφικά η περιοχή στην οποία βρισκόταν ο 39χρονος, ενώ ενημερώθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα για τον εντοπισμό του.

Έπειτα από άμεσες αστυνομικές αναζητήσεις ο άνδρας εντοπίστηκε εγκαίρως και, αφού διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και ψυχολογικής υποστήριξης.

Όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε την ίδια ημέρα ότι άγνωστος χρήστης του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε άμεσα, σε συνεργασία με τη διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και την πάροχο εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, διακριβώθηκαν τα σημεία διασύνδεσης του χρήστη με το προφίλ του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και προέκυψε ότι επρόκειτο για ένα κορίτσι, 13 ετών.

Ενημερώθηκε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της ανήλικης και στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ενημερώθηκαν οι οικείοι της και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της σωματικής της ακεραιότητας.

Για την περίπτωση αυτή ενημερώθηκε η κατά τόπο αρμόδια εισαγγελέας, η οποία διέταξε την άμεση μεταφορά της 13χρονης σε δημόσιο νοσοκομείο για την παροχή σχετικής υποστήριξης.

Για τις προαναφερόμενες δύο υποθέσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
• στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
• μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBER KID
• μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR.

About kymaeditor

Check Also

Την Παρασκευή η απολογία του 27χρονου κατηγορούμενου για τη θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας

Με την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου του 27χρονου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων στη δίκη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *