Τα τέσσερα πρόσωπα που έκαναν «ζημιά» στο συνδυασμό Μιχαλολιάκου (φωτό)

“Σκορποχώρι” θυμίζει ο συνδυασμός του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ένα περίπου εικοσιτετράωρο πριν (ξανα)ανοίξουν οι κάλπες για να εκλέξουν τον νέο Δήμαρχο Πειραιά.  Ο συνδυασμός «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» μόνο ενωμένος δεν είναι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις ηχηρές αποχωρήσεις.

Την αρχή έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αντιδήμαρχος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων και Γενικός Γραμματέας του Ο.Π.Α.Ν Νίκος Αμοργιανός που εγκατέλειψε το «σκάφος» και αποχώρησε από τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Μάλιστα στις δηλώσεις χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις και κατηγόρησε τον  Βασίλη Μιχαλολιάκο  ότι «υπονομεύει το Σύνταγμα».

Έκπληξη αποτέλεσε και η φυγή (έστειλε ηλεκτρονική παραίτηση στον Βασίλη Μιχαλολιάκο) του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου αρμόδιου για θέματα Τεχνολογίας Σαράντου Ευσταθόπουλου, διαμαρτυρόμενος για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Πειραιά.

Φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε και την δήλωση – «άδειασμα» του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, Παναγιώτη Κάσση προς τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, αναφορικά με το φραστικό επεισόδιο Μιχαλολιάκου- Μαρινάκη σε εκλογικό κέντρο επί της οδού Τζαβέλλα την περασμένη Κυριακή, επεισόδιο που κατά τα λεγόμενα του γνωστού δικηγόρου  του Πειραιά, δεν έγινε ποτέ.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Παραπολιτικών και ο Γιάννης Μαστρονικόλας είναι εξορισμένος με τα όσα συμβαίνουν στο συνδυασμό και είχε έντονη κόντρα με την κόρη του νυν Δημάρχου, Νόρα Μιχαλολιάκου καθώς  την θεωρεί ως βασική υπεύθυνη του άθλιου παρασκηνίου που στήθηκε με τους σταυρούς και το όνομά του  (όπως και κάποιων άλλων)  δεν περιλήφθηκε σε καμία από τις τρεις «γραμμές» που είχαν δοθεί από το γραφείο των Νόρας – Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Λάθος στιγμή

Αναμφίβολα αυτές οι εξελίξεις μόνο καλό δεν κάνουν στη παράταξη Μιχαλολιάκου  και δείχνει ότι το κλίμα είναι εκρηκτικό. Βέβαια, οι τέσσερις  δημοτικοί σύμβουλοι δεν διάλεξαν την κατάλληλη στιγμή να βγουν μπροστά, αφού είναι παραμονές των εκλογών στο μεγάλο Λιμάνι της χώρας και  αυτές τους οι αντιδράσεις κάνουν ζημιά στον Βασίλη Μιχαλολιάκο ενώ  αναμένεται να του κοστίσουν και  επικοινωνιακά στη μάχη για το δημαρχιακό θώκο.

Όλο το ιστορικό

Ο χορός των αποχωρήσεων ξεκίνησε από το Νίκο Αμοργιανό.   Σε δήλωσή του επισημαίνει:  «Τα τελευταία γεγονότα στον Πειραιά, με την προσπάθεια του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου να θέσει διαχωριστικές γραμμές στην πόλη μας και να δημιουργήσει καθεστώς τρομοκρατίας ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, είναι μακριά από τις πολιτική μου σκέψη και την αισθητική μου. Ως άνθρωπος του Πολιτισμού, αλλά κυρίως ως εν ενεργεία αντιδήμαρχος, δεν ήταν δυνατό να μείνω αδιάφορος μπροστά σε δηλώσεις και πρακτικές που υπονομεύουν το ίδιο το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, αφού είναι κοινώς αποδεκτό, πως από την πλευρά του κ. Μιχαλολιάκου, αγνοείται καταφανέστατα η ετυμηγορία του πειραϊκού λαού την περασμένη Κυριακή».

Μεταξύ άλλων, ο  κ. Αμοργιανός στο facebook ανάρτησε δύο δημοσιεύματα από τα «Παραπολιτικά» και το «Πρώτο Θέμα», τα οποία έφεραν συγγενικά πρόσωπα του κ. Μιχαλολιάκου να πριμοδοτούν συγκεκριμένους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει μόνο τα εξής:

«Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν σε αυτές τις εκλογές. Είναι πανθομολογούμενο, πως προσέφερα πολλά στην Πειραϊκή κοινωνία, μέσα από μεγάλα και μικρά πολιτιστικά γεγονότα και δράσεις. Εύχομαι και ελπίζω, αυτά όλα και ακόμα περισσότερα, να συνεχιστούν από άξιους ανθρώπους, που δεν θα προσβάλλουν την αισθητική του Πειραιώτη και θα τιμούν τον Πολιτισμό και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ποτέ δεν υπήρξα πολιτικός, άνθρωπος της ίντριγκας, αλλά και αυλικός και είμαι υπερήφανος γι αυτό. Συνεχίζω το έργο και την προσφορά μου μέσα από την Τέχνη της Μουσικής και τις καλλιτεχνικές επαγγελματικές μου ενασχολήσεις. Σας ευχαριστώ!».

Τι λέει το γραφείο Τύπου του συνδυασμού για την αποχώρηση Αμοργιανού

Σχετικά με την παραίτηση του κ. Αμοργιανού το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Ο Πειραιάς μας ενώνει» του κ. Μιχαλολιάκου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Ο Πειραιάς μας ενώνει», με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Πριν να στεγνώσει το μελάνι των καταγγελιών μας για τα νέα ήθη, που εισάγει στον Πειραιά το μόρφωμα του συνδυασμού  της διαπλοκής και του Μπερλουσκονισμού, άλλος ένας δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας απεχώρησε γιατί… είδε ξαφνικά «το φως το αληθινό».

Επειδή όμως δεν γνωρίζουν τίποτα από λαϊκό φιλότιμο, δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε κλαδί που κόβουν από το δέντρο μας  έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μας απαλλάσσουν από εκείνους που έχουν λιγότερες αντοχές στον αγώνα που δίνουμε για τον Πειραιά και συγχρόνως μας ατσαλώνουν και μας θεριεύουν.

Αυτή η τακτική που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει η χώρα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, θα πάρει την κατάλληλη απάντηση από τους Δημοκρατικούς πολίτες του Πειραιά την ερχόμενη Κυριακή.

Με την κόψη του ψηφοδελτίου τους θα σπάσουν το απόστημα που απειλεί τον οργανισμό της πόλης.

Γιατί η  λογική «έχω λεφτά και κάνω ότι θέλω», προσβάλλει βάναυσα την υπερηφάνειά τους και το ήθος του Πειραιά».

Ευσταθόπουλος: Μήνυμα ενότητας προς τον πειραϊκό λαό η παραίτησή μου»

Από την πλευρά του, ο  κ. Ευσταθόπουλος στην επιστολή παραίτησης, που έστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής αναφέρει ότι η παραίτησή του «ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας και παράλληλα ως μήνυμα ενότητας προς τον πειραϊκό λαό».

Ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης του:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Ενόψει του δεύτερου γύρου των Δημοτικών Εκλογών στον Πειραιά και θέλοντας να στείλω μήνυμα ενότητας, συνοχής και ασφάλειας σε όλους τους Πειραιώτες, διαμαρτυρόμενος με το δικό μου τρόπο για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες, σας αποστέλω την παραίτησή μου από τη θέση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο Πειραιάς δεν μπορεί παρά να μας ενώνει και μόνο. Σε καμία των περιπτώσεων πάντως δε δύναται να αποτελεί αφορμή για τη δημιουργία κλίματος εμπόλεμης ζώνης.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της Κυριακής, το στοίχημα για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά του Πειραιά, είναι να διασφαλίσουμε την ενότητα των Πειραιωτών.

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι το διακύβευμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Και όσοι λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της πόλης και μόνο, έχουμε χρέος να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ο καθένας με το δικό του τρόπο, προς την κατεύθυνση αυτή.

Παραμένοντας πιστός στις αξίες και αρχές με τις οποίες έχω μεγαλώσει, ύστερα από μια συνεπέστατη πορεία 3,5 ετών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, αλλά και στο συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ», ιδίως κατά την παρούσα προεκλογική περίοδο, παρά τις όποιες διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα, για αρκετά από τα οποία ο χρόνος με δικαίωσε, θεωρώ ότι η παραίτησή μου από τη θέση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποτελεί μονόδρομο για εμένα, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας και παράλληλα ως μήνυμα ενότητας προς τον πειραϊκό λαό.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εκατοντάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες που με εμπιστεύτηκαν για ακόμη μια φορά και να τους διαβεβαιώσω ότι όλες οι αποφάσεις που έλαβα και που θα λάβω στο μέλλον, θα έχουν πάντα σα σημείο αναφοράς το συμφέρον των Πειραιωτών και του Πειραιά μας, πέρα από κάθε ιδεολογική αντίληψη ή προσωπικό κόστος.

Στο δε υστερόγραφό του σημειώνει:

« Και επειδή κάποιοι έχουν κάνει «καραμέλα» τα περί χρηματισμού ή άλλων τινών στον Πειραιά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όπως από εσάς ή οποιονδήποτε άλλον δεν εισέπραξα ποτέ χρήματα για τις υπηρεσίες που παρείχα στο συνδυασμό μας «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ», έτσι και τούτη τη φορά, η παραίτησή μου αποτελεί προϊόν ώριμης και συγκροτημένης σκέψης χωρίς κανένα αντάλλαγμα, με μόνο γνώμονα το καλό του Πειραιά».

About kymaeditor

Check Also

“Φορτίζω παντού” για Πέραμα, Κερατσίνι και Σαλαμίνα

Με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών,  αρμόδιο για τις μεταφορές, κ. Βασίλη Οικονόμου συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Περάματος κ. Γιάννης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *