“Εγγύηση η Ν.Δ. για την πολιτική σταθερότητα και τη σιγουριά της ανάπτυξης”

Για ανεύθυνες φωνές που οδήγησαν τη χώρα στις πρόωρες εκλογές αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως “η Ν.Δ. εγγυάται την πολιτική σταθερότητα και τη σιγουριά της ανάπτυξης” ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην εκλογική περιφέρεια Κυκλάδων.

Aναλυτικά η ανακοίνωση

«Αγαπημένοι μου συμπατριώτες Κυκλαδίτες.

Πριν δυόμισι χρόνια με τιμήσατε για άλλη μία φορά με τη ψήφο σας και με εκλέξατε πρώτο βουλευτή Κυκλάδων.
Λίγες μέρες μετά, στις 21 Ιουνίου 2012, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τίμησε με την επιλογή του, αναθέτοντάς μου ένα από τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης – το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας – και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και να πραγματοποιήσουμε ένα πλαίσιο διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που άλλαξαν ουσιαστικά το κοινωνικό πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας.

Θωρακίσαμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, διασφαλίσαμε την ταμειακή επάρκειά του και την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων, πατάξαμε κάθε εστία διαφθοράς.

Εκσυγχρονίσαμε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα την αγορά εργασίας, ενισχύοντας την απασχόληση και «γυρίζοντας» ύστερα από πολλά χρόνια το δείκτη ανεργίας προς τα κάτω.

Παράλληλα, δημιουργήσαμε σύγχρονα και καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα ελέγχου και ενημέρωσης για την κοινωνική ασφάλιση και την απασχόληση, τα οποία διασφαλίζουν τη διαφάνεια αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, του εργαζόμενου και του συνταξιούχου.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα μοναδικό έργο που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον της πατρίδας μας.
Δεν υπήρχαν μαγικές συνταγές παρά μόνο πολλή δουλειά, μεράκι και κυρίως πολιτική βούληση. Μακριά από λογικές πολιτικού κόστους και κομματικού συμφέροντος, νοσηρά φαινόμενα ενός παρελθόντος που για πολλά χρόνια κρατούσαν «παγιδευμένη» την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

Προσπάθησα και εκτιμώ ότι το πέτυχα, να τιμήσω τις Κυκλάδες και την ψήφο σας εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα και πίστη το καθήκον που μου αναθέσατε.

Δυστυχώς, δεν δικαιώθηκαν οι προσδοκίες του ελληνικού λαού με ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων και δεν εισακούστηκαν οι ανησυχίες του για την αποφυγή των πρόωρων εκλογών. Μία εξέλιξη που υπονομεύει πλέον την πολιτική σταθερότητα του τόπου και τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις στην ελληνική οικονομία.

Όμως, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πολιτική σταθερότητα αποτελεί το κυριότερο «καύσιμο» της συνολικής οικονομίας και ιδιαίτερα της τουριστικής ανάπτυξης, όπως φάνηκε φέτος στα νησιά των Κυκλάδων όπου η τουριστική κίνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Τον λόγο, λοιπόν, τώρα έχει ο λαός που θα κρίνει το μέλλον του με τη ψήφο του και είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα κρίνει σωστά.

Απέναντι στις ανεύθυνες φωνές που οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές και υπόσχονται τα πάντα σε όλους, απέναντι στην ανασφάλεια και την «περιπέτεια», εγγυώμαστε την πολιτική σταθερότητα και τη σιγουριά του ασφαλούς δρόμου της οικονομικής ανάπτυξης, μέσα στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Όλα αυτά μου δίνουν το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να απευθυνθώ σε εσάς και να ζητήσω εκ νέου την πολύτιμη στήριξή σας.

Σας ζητώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σαν ζητώ να δώσετε τη μάχη με ευθύνη και με πυξίδα την αλήθεια για το καλό της πατρίδας μας.

Είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε μαζί, και στις Κυκλάδες αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Καλή Χρονιά και με τη Νίκη!»

About kymaeditor

Check Also

Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *