Εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης στην Ύδρα

Νερό από μονάδα αφαλάτωσης πίνουν από τις 8 Αυγούστου οι κάτοικοι της Ύδρας. Τα εγκαίνια του σημαντικού του έργου που σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε μόλις  σε δύο χρόνια έγιναν την περασμένη Δευτέρα από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και τον δήμαρχο του νησιού Άγγελο Κοτρώνη.

Η μονάδα αφαλάτωσης είναι δυναμικότητας 1.600 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού την ημέρα και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νησιού.

Οι χημικές και μικροβιολογικές εργαστηριακές έρευνες που έγιναν σε διάφορα σημεία του οικισμού έδειξαν ότι το παραγόμενο αφαλατωμένο νερό καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το πόσιμο νερό.

Ακόμη, η λειτουργία της μονάδας σημαίνει και μείωση του κόστους προμήθειας του νερού από τον Δήμο Υδρας της τάξεως του 60%, δεδομένου ότι το νερό της αφαλάτωσης στοιχίζει 1,19 ευρώ/κυβικό μέτρο (με ΦΠΑ), ενώ μέχρι σήμερα η προμήθεια και η μεταφορά του νερού με υδροφόρα πλοία κόστιζε 3,19 ευρώ/κυβικό μέτρο (με ΦΠΑ). Αυτό σημαίνει ετήσιο όφελος για τον δήμο που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

About kymaeditor

Check Also

Άρτα: Βρέθηκε ο 38χρονος που αγνοούνταν για 5 μέρες – Νεκρός εντοπίστηκε ο πατέρας του

Εντοπίστηκε ζωντανός το μεσημέρι της Τρίτης 26/9 ο 38χρονος, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *