Εγκαίνια του νέου Σταθμού Επιβατών Κρουαζιέρας στο λιμάνι της Κέρκυρας

Τον νέο Σταθμό Εξυπηρέτησης Επιβατών Κρουαζιέρας (home port) εγκαινίασε ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), διευκολύνοντας έτσι τους χιλιάδες επιβάτες, που επισκέπτονται το νησί με κρουαζιερόπλοια.

Ο νέος σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών, που καλύπτει 1.000 τ.μ, κόστισε στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, περίπου 500.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία δομή με πολλαπλή χρησιμότητα, που θα αποφέρει οφέλη στον κόσμο της ναυτιλίας και στην ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθούν γύρω από αυτόν ένας κύκλος πολλαπλών εμπορικών εργασιών και παροχής υπηρεσιών.

Τα εγκαίνια, του νέου Σταθμού Εξυπηρέτησης Επιβατών Κρουαζιέρας, έγιναν υπό την παρουσία του γενικού γραμματέα Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη, ενώ παρευρέθηκαν πολιτικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί παράγοντες του νησιού.

«Το έργο ολοκληρώθηκε σε μια ιδιαίτερη συγκυρία κατά την οποία η χώρα έχει ήδη μπει σε πορεία ανάπτυξης, ενώ το τέλος της μνημονιακής περιόδου συμβαδίζει με την προσπάθεια να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της στην οικονομία και κυρίως στην κοινωνία. Αυτή τη δύσκολη περίοδο έγιναν σημαντικά έργα λιμενικής υποδομής, όπως το λιμάνι της Ερείκουσας και η δημιουργία του υπήνεμου μόλου για την εξυπηρέτηση των πορθμείων στο λιμάνι της Κέρκυρας, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρίδης και πρόσθεσε «το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση και οι θεσμικοί της φορείς θα μπορούν να σχεδιάζουν με μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας το μέλλον αυτής της χώρας. Όταν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είχαμε τόσα θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει το επόμενο διάστημα να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για να έχουμε ακόμη μεγαλύτερα και σημαντικότερα αποτελέσματα στο μέλλον» κατέληξε ο κ. Λαμπρίδης που «έκοψε» και την κορδέλα των εγκαινίων της νέας δομής του ΟΛΚΕ.

About kymaeditor

Check Also

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”AQUA JEWEL” σε Κύθηρα και Αντικύθηρα

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Κυθήρων από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *