Εγκρίθηκε η ανάπλαση των 640 στρεμμάτων της πρώην βιομηχανικής ζώνης στην Δραπετσώνα

Σε μία απόφαση σταθμός για τα Λιπάσματα προχώρησε τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου- Δραπετσώνας αναφορικά με την την ανάπλαση των 640 στρεμμάτων της πρώην βιομηχανικής ζώνης στην Δραπετσώνα.

Στην κατάμεστη  αίθουσα από φορείς, συλλογικότητες και δημότες εγκρίθηκε το ψήφισμα της δημοτικής αρχής, με το οποίο ζητάει μεταξύ άλλων: τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, ώστε ν’ αποχαρακτηριστεί σαφώς η περιοχή από βιομηχανική ζώνη, απαλλοτρίωση μέρους της έκτασης που φέρεται ως ιδιοκτήτης η Εθνική Τράπεζα, άμεση προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το σχέδιο ανάπλασης και άμεση διακοπή των διαδικασιών για τη λειτουργία του διυλιστηρίου επεξεργασίας πετρελαιοειδών της OilOne. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε έτοιμο σχέδιο τροποποίησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

“Δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας”

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας πάει δεκαετίες πίσω με σχέδια που περιλαμβάνουν τη λειτουργία διυλιστηρίων, την επεξεργασία πετρελαιοειδών ή άλλες βιομηχανικές χρήσεις.

Δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας» και συνέχισε «ανοίγουμε μία ιστορική σελίδα γιατί μετά από χρόνια ερημοποίησης και απραξίας προχωράμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια σε βήματα χειροπιαστά που θα μας επιτρέψουν να χτίσουμε λιθαράκι- λιθαράκι την ανάπλαση της περιοχής».

 

 

lia

About kymaeditor

Check Also

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ από τον Δήμο Γλυφάδας στις 23 Μαρτίου

Είναι η τρίτη μιας σειράς δράσεων οι οποίες διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *