Ειδικές ρυθμίσεις στο Λιμάνι του Πειραιά λόγω αυξημένης κίνησης καλοκαιριού.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη  στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, για την διευκόλυνση της πρόσβασης επιβατών και οχημάτων στο επιβατικό λιμάνι εν όψει της αυξημένης κίνησης, στην διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
Στην  σύσκεψη όπου εκτός του  Αντιπεριφερειάρχη  Πειραιά κ.Γιώργου Γαβρίλη συμμετείχαν και αρμόδιοι φορείς του Πειραιά σημειώθηκε η ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων λόγω αυξημένης κίνησης .
Κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε να γίνουν ορισμένες άμεσες παρεμβάσεις και να υπάρξει, εγκαίρως, διαβούλευση μεταξύ όλων των φορέων για να γίνει ολοκληρωμένος προγραμματισμός για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, οπότε και τα έργα για το Τραμ θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Στα άμεσα μέτρα συμφωνήθηκαν, μεταξύ άλλων:
1) Να εντοπιστούν οι ώρες αιχμής, βάσει των αναχωρήσεων και αφίξεων πλοίων και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα διευθέτησης της κυκλοφορίας και αντιμετώπισης της παράνομης στάθμευσης στις κεντρικές αρτηρίες, σε συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.
2) Επανακαθορισμός, μετά από διαβούλευση, ωρών τροφοδοσίας των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων με τη δημιουργία ειδικών χώρων φορτοεκφόρτωσης.
3) Να γίνει διάλογος με τα συνδικαλιστικά όργανα των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί για καθορισμό χώρων αναμονής τους («πιάτσες»).
4) Να απομακρυνθεί μέρος του εργοταξίου του Μετρό από την πλατεία Λουδοβίκου με μεταφορά διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων σε γραφεία του μεγάρου των πρώην ΗΣΑΠ.
5) Να εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης των τελευταίων δρομολογίων του πρώην ΗΣΑΠ από τον Πειραιά, ιδιαίτερα τις ημέρες αιχμής, όπως είναι οι Κυριακές.
6) Να διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης για τα δίκυκλα, ώστε να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια από τα παρανόμως σταθμευμένα.
7) Εξετάζεται, μετά από παρέμβαση της Π.Ε. Πειραιά, η δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΛΠ και στη διοίκηση του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» για την ενημέρωση του κοινού για θέματα δρομολογίων πλοίων.
Μακροπρόθεσμα συμφωνήθηκε να γίνει διάλογος για να εξεταστεί η δυνατότητα ενός καλύτερου προγραμματισμού των αφίξεων- αναχωρήσεων πλοίων και η δημιουργία θέσεων ολιγόωρης τοποθέτησης/ φύλαξης αποσκευών.

Τα μέτρα φαίνονται να είναι σημαντικά και σωστά αλλά για να υπάρξει αποτέλεσμα πρέπει να τηρηθούν.

About kymaeditor

Check Also

“Καταγράφοντας τα κτήρια του Πειραιά”

Εσπερίδα, Τετάρτη 22 Μαΐου, 6μμ, Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά Η ΜONUMENTA παρουσιάζει τα πρώτα αποτελέσματα του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *