Ειρήνη Μουστάκη – Γεννημένη για πολύ δύσκολες αποστολές

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την μάχη των πιό κρίσιμων δημοτικών εκλογών στην νεότερη πολιτική Ιστορία της Καλλιθέας, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, κ. Ειρήνη Μουστάκη.

Μία πανέξυπνη γυναίκα με πάρα πολλές ικανότητες και πολύ σοβαρό βιογραφικό.

Γράφει ο Μάνος Μεϊμαράκης

Εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας στις δημοτικές εκλογές του 2002, με το συνδυασμό «Συνεργασία για την Καλλιθέα» του νυν δημάρχου κ. Κώστα Ασκούνη και επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010.

Το 2008 νίκησε με το χαμόγελο της, με την ηρεμία της και τις στοιβαρές πολιτικές τοποθετήσεις της, την παντοκρατορία των ανδρών του δημοτικού συμβουλίου και εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας. Το μαντάντο τότε ταξίδεψε σε όλες τις Κυκλάδες: “Η πολιτική ζωή στον πέμπτο μεγαλύτερο δήμο της Αττικής είναι γυναικεία υπόθεση” κάνοντας όλους τους Κυκλαδίτες υπερήφανους.

Για δύο ολόκληρα χρόνια από το 2008 μέχρι και το 2010 προήδρευε των συνεδριάσεων στην αρένα με τα λιοντάρια του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας. Δεν είναι και το πιό εύκολο πράγμα στον κόσμο να διευθύνεις 40 ανδρικά πολιτικά μυαλά και μάλιστα σε μια περίοδο της Καλλιθέας που διακρίθηκε για τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ της διοίκησης του δήμου και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Γεννήθηκε στη Νάξο και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Δημοσίων και Διεθνών σχέσεων, καθώς και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας. Μιλάει Αγγλικά και γαλλικά.

Έχει εργασθεί ως ειδική Σύμβουλος στα υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών, Εθνικής Οικονομίας, Γεωργίας, Εμπορικής Ναυτιλίας και στην Νομαρχία Αθήνας, και στον Οργανισμό Λιμένως Πειραιώς ως υπεύθυνη στο Τμήμα Τύπου.

Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαϊου 2014 είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό της Βάσως Μαργαρίτη.

About kymaeditor

Check Also

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων: Αρχαιολογικός περίπατος στο Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία Πόρου

Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία θρησκευτικά κέντρα του Αργοσαρωνικού, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *