Εισαγγελική έρευνα για Ιωακειμίδη και άλλους τέσσερις «αντάρτες» δημάρχους που αρνούνται έλεγχο συμβάσεων

Εισαγγελική έρευνα θα γίνει για τους πέντε «αντάρτες» δημάρχους, μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι επικεφαλής δημοτικών αρχών αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων. Πρόκειται για τους δημάρχους Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσο, Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, Νίκαιας -Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη και Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί με έγγραφο της προς της εισαγγελίες Εφετών Αθηνών, Πειραιά, Πατρών και Λαρίσης να διερευνηθεί το ενδεχόμενο οι δήμαρχοι να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις μεταξύ αυτών της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.

 

Αφορμή για την παραγγελία στάθηκε ο φάκελος που απέστειλε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης που περιέχει εκθέσεις άρνησης ελέγχου πέντε δημάρχων τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές – επιθεωρητές του ΣΕΕΔ στο πλαίσιο του έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

 

About kymaeditor

Check Also

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη λεωφόρο Κηφισού

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα οδικά έργα στη λεωφόρο Κηφισού στη βάση και του στρατηγικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *