«Εισβολή» στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ από μέλη του Ρουβίκωνα

«Παρέμβαση» έξω από το σπίτι του αμερικανού πρέσβη των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα.

Συγκεκριμένα, στις 16:15 μία ομάδα ατόμων με 5 δίκυκλα έφτασε έξω από το σπίτι του αμερικανού πρέσβη και πέταξε φέιγ βολάν.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα, ως κρατικός μηχανισμός και ως γεωπολιτική ψηφίδα σε ένα κρίσιμο γεωγραφικό σημείο του παζλ των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ανήκει στην Δύση.

«Ανήκει εκεί από την ίδρυσή της. Τι σημαίνει όμως αυτό το «ανήκωμεν εις την Δύσιν»; Κατά καιρούς αυτή η κατάφαση ενδύεται διάφορες στολές. Ανήκουμε στο μπλοκ του «ελεύθερου κόσμου», ανήκουμε στο μπλοκ των «δυτικών αξιών και πολιτισμού», ανήκουμε στην «Ευρώπη»… μόλις αφεθούν στην άκρη οι προπαγάνδες που χρυσώνουν το χάπι, αυτό που μένει είναι η ωμή πραγματικότητα της ιμπεριαλιστικής ιεραρχίας. Στην κορφή της τροφικής αλυσίδας των κρατών, στο μπλοκ που η Ελλάδα είναι ενταγμένη, βρίσκονται οι ΗΠΑ. Παλιά ήταν η Βρετανική αυτοκρατορία, σήμερα είναι ο ιστορικός της διάδοχος» αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν.

«Αυτό σημαίνει ότι το αμερικανικό κράτος και το αμερικανικό κεφάλαιο είναι που κανονίζουν την στρατηγική της Ελλάδας ως μιας δευτεροκλασάτης (μετά την οικονομική κρίση) τοπικής εξουσίας, τις κρίσιμες επιλογές της στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και έχουν το πρώτο λόγο (σε σχέση πάντα με τους άλλους ιμπεριαλιστικούς πόλους) στην εκμετάλλευση πόρων και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του Ελληνικού κράτους».

 

About kymaeditor

Check Also

ΣτΕ: Μπλόκο στις προσλήψεις ιδιωτών σε θέσεις γενικών διευθυντών του ΕΦΚΑ

Ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την οποία μπορούν να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *