Εκδήλωση για τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia»

Μια ξεχωριστή ευκαιρία καλύτερης και ουσιαστικότερης επικοινωνίας και γνωριμίας δόθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου στους Εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Μικροί και μεγάλοι, υπό την σκέπη και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, βρέθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia» της εταιρίας Λούη και παρακολούθησαν ένα απολαυστικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με βάση τις καθημερινές τους εμπειρίες από τις δράσεις των Εκπαιδευτηρίων μας.

Παρουσιάστηκε – μεταξύ άλλων – video σε μορφή ρεπορτάζ που ετοίμασαν τα παιδιά, προβάλλοντας τις καινοτομίες των εκπαιδευτηρίων, τις χαρές και τα χαμόγελα των μαθητών σε μία εκπαιδευτική κοινότητα που σκοπό και στόχο έχει να διδάξει Ελλάδα και Ορθοδοξία, να δώσει στα παιδιά διδάγματα και πρότυπα αληθινά, αξίες που θα γεμίσουν τη ζωή τους με πραγματικό πλούτο.

Στην Εκδήλωση μίλησαν για το εκπαιδευτικό έργο και την καθημερινότητα των παιδιών η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κ.Μαρία Κοσμίδου, ο Διευθυντής του παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου κ.Νίκος Σαμπαζιώτης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ.Αλεξία Μπούκα και η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ.Κυριακή Κούβαρη.

Ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, συνεχάρη τους δασκάλους και καθηγητές «για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν στα Εκπαιδευτήριά μας» τονίζοντας πως το έργο αυτό είναι έργο Θεού το οποίο γίνεται χωρίς χρήματα. «Είμαστε πτωχοί κατά κόσμον», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας όμως πως είμαστε πλούσιοι κατά Θεόν.

Αναφέρθηκε στις αξίες και τα οράματα που πρέπει να εμπνέουν οι μεγαλύτεροι στις αθώες παιδικές ψυχές, σε μια εποχή δύσκολη που συνεχώς πολεμά κάθε όμορφο, ηθικό και πνευματικό στοιχείο.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την εταιρία Λούης για την ευγενική παραχώρηση του πλοίου «Celestyal Olympia» καθώς επίσης και ιδιωτικό νοσοκομείο Metropolitan, αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μια προσφορά του, προς τα Εκπαιδευτήριά μας.

Πιο συγκεκριμένα για κάθε παιδί που είναι εγγεγραμμένο στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το νοσοκομείο Metropolitan προσφέρει δωρεάν αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού συμβεί κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών.

Επίσης παρέχει εντελώς δωρεάν περαιτέρω εξυπηρέτηση σε οτιδήποτε χρειαστεί καθ’ όλο το 24ωρο. Η συμφωνία αυτή είναι από εχθές ήδη σε ισχύ και κάθε οικογένεια με την αποχώρησή της από το πλοίο λάμβανε την ειδική κάρτα – νοσηλείας.

Ποιοι έδωσαν το παρών

Το παρών έδωσαν οι Βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος και Δημήτρης Καμμένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Λιμενάρχης Πειραιά Υποναύαρχος κ.Γεώργιος Σαριγιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος κ.Κωνσταντίνος Τσαρδινάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ.Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου Metropolitan Ιατρός κ.Στέφανος Γιακουμάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς κ.Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, εκ μέρους της εταιρίας Λούης Celestyal ο καπετάνιος Γεώργιος Κουμπενάς καθώς επίσης και στελέχη του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία».

Όλοι ανεξαίρετος εξήραν το έργο των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας και συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ και τους συνεργάτες του για τις προσπάθειες και τους κόπους που καθημερινά καταβάλλουν, ούτως ώστε να γεμίσουν τις παιδικές ψυχές με γνήσια ιδανικά.

About kymaeditor

Check Also

Το σχέδιο ασφαλείας του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τα Χριστούγεννα-9.000 αστυνομικοί επί ποδός

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου συζητήθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *