Εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη διοργανώνει το ΕΒΕΠ

Η ανάπτυξη θα βρεθεί το επίκεντρο της ανοιχτής συζήτησης που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς , σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου,που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, στις 18.00 μ.μ., στο μέγαρο του ΕΒΕΠ. Η εκδήλωση έχει με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις – Απασχόληση – Ανάπτυξη».

Η ανοιχτή συζήτηση αφορά σε έναν πρακτικό διάλογο των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων με τους πολίτες για τα προβλήματα, τους στόχους, τα απαραίτητα εργαλεία και τις συλλογικές δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν, τόσο για την έξοδο από την κρίση, όσο και την είσοδο σε πορεία ουσιαστικής ανάπτυξης.

Δηλώσεις Β. Κορκίδη

Εν όψει της σχετικής συζήτησης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, κ. Β. Κορκίδης, δήλωσε σχετικά: «Η αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανεργίας, η έλλειψη εργοδοτών, η μετανάστευση της νέας γενιάς επιστημόνων και η αξιοποίηση της επαγγελματικής εμπειρίας με ανεκτίμητη τεχνογνωσία, προϋποθέτει νέες προσεγγίσεις στη διάγνωση των πραγματικών αναγκών εργασίας, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων, μεταξύ του κράτους και των θεσμικών κοινωνικών και οικονομικών δυνάμεων της χώρας.

Η πρόκληση της απασχόλησης απαιτεί μια συγκροτημένη απάντηση και μία κοινή προσπάθεια. Γι’ αυτό και στο πρόσφατο Συμβούλιο για την Απασχόληση, παρουσία του Πρωθυπουργού, καταθέσαμε τις προτάσεις μας τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε στην εν λόγω εκδήλωση».

Δηλώσεις του προέδρου  του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης, κ. Γ. Γραμματίδης, ανέφερε: «Ο διάλογος με τους πολίτες αποτελεί εργαλείο για την ενημέρωσή τους για τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα. Σκοπός της είναι να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολής εικόνας, που επικρατεί σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, να επισημάνει τις αδυναμίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, να δώσει πρακτικές λύσεις και να βοηθήσει στο άνοιγμα μιας συζήτησης στην κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη συσπείρωσης και ελπίδας.

Ανάμεσα στα θέματα επιλέχθηκε και η απασχόληση γιατί είναι το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα, το αντίθετό της που είναι η ανεργία είναι η μεγάλη πληγή της χώρας που, πέρα από το να ταλαιπωρεί και να διαλύει οικογένειες, οδηγεί τους νέους μας σε μια σύγχρονη μετανάστευση και στερεί τη χώρα από εκείνο το δυναμικό, στο οποίο θα έπρεπε να στηρίζει το μέλλον της».

About kymaeditor

Check Also

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 10 έως 14 Ιουνίου

Κατά την περίοδο 10 έως 14 Ιουνίου, θα καταβληθούν 82.586.132 ευρώ σε 60.418 δικαιούχους, στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *