Εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη για τα 70 χρόνια του Μπλόκου της Κοκκινιάς

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη  διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα «70 χρόνια του Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944» στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Νότη Μαυρουδή. Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη) και θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση«Καληνύχτα, Μαργαρίτα»του Γεράσιμου Σταύρου από τη Νεανική Σκηνή «ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ» σε σκηνοθεσία Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου.

Δηλώσεις Γ. Ιωακειμίδη

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Με στόχο να διατηρήσουμε τη σπουδαία παράδοση της πόλης μας ακμαία και ζωντανή διοργανώνουμε μια σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης «Μπλόκο 70 χρόνια μετά…». Στις προτεραιότητες μας είναι η οργάνωση εκδηλώσεων για το Μπλόκο, εκδηλώσεις αντάξιες της ιστορίας αυτής της πόλης και του πολιτισμού της.Mε σκοπό να δοθεί η ευκαιρία στις νεότερες γενιές να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου τους για να  κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη της πόλης, το Μουσείο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς είναι ανοιχτό για το κοινό αλλά και για σχολεία. Οι επισκέπτες ενημερώνονται για το ιστορικό του Μπλόκου και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επιτόπια περιήγηση στο χώρο και να παρακολουθήσουν προβολή του ντοκιμαντέρ του Διονύση Γρηγοράτου ‘Το Μπλόκο της Κοκκινιάς’».

Το Μουσείο Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας) είναι ανοιχτό για το κοινό από Τρίτη έως και Παρασκευή από τις 9.00 π.μ-12.00 μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  τηλ.2104922587.

About kymaeditor

Check Also

Τα ριζικά του Κλήδονα και τις φωτιές του ‘Αη Γιάννη αναβιώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Το παραδοσιακό έθιμο του Κλήδονα ζωντανεύουν τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Πέμπτη 20 Ιουνίου  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *