Εκκίνηση στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου

Έπειτα από αναβολή δύο ημερών λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών για ιστιοπλοΐα, τα 35 σκάφη που μετέχουν στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου άνοιξαν πανιά στον Τορωναίο Κόλπο για την πρώτη ιστιοδρομία. Μετά την άπνοια και τα απειλητικά μπουρίνια των δύο πρώτων ημερών, σήμερα Πέμπτη ένας πιο δυνατός άνεμος που άλλαζε κατευθύνσεις έπνεε στην περιοχή και επέτρεψε τη διεξαγωγή μίας ιστιοδρομίας. Για τη εφετινή χρονιά το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας συνδυάζεται με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αλλά και με το «X-Yachts Cup 2018», με τα σκάφη να ελλιμενίζονται στην μαρίνα του Porto Carras Grand Resort στην Χαλκιδική.

Οι νικητές ανά κατηγορία στην πρώτη ιστιοδρομία ήταν:
ΟRC A
ELLINIXX-TRATA με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη
PARALOS με κυβερνήτη τον Σωκράτη Καραμητσόπουλο
EX OFFICIO με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο

ΟRC B
PEGA-MUSTO με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη
TAMUMM-MARINESHOP με κυβερνήτη τον Aντώνη Κατιγιαννάκη
Uniq2go_Hangover με κυβερνήτη τον Genco Sindel (Tουρκία)
GRANMA X με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη

SPORT
KOURSAROS με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη
ENALLAX με κυβερνήτη τον Θόδωρο Τσακάλη
ASSANTE με κυβερνήτη τον Joro Slavchev

«Μετά τις αναβολές και τα μπουρίνια έγινε σήμερα η πρώτη ιστιοδρομία. Όλα πήγαν καλά και τα πληρώματα είναι ευχαριστημένα, τηρουμένων των συνθηκών που αντιμετωπίσαμε τις δύο πρώτες ημέρες. Οι προβλέψεις είναι πιο αισιόδοξες για την Παρασκευή και το Σάββατο και περιμένουμε σπουδαίους αγώνες», είπε ο Ακης Τσαλίκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου θα συνεχιστεί με ιστιοδρομίες Παρασκευή και Σάββατο και στον αγώνα, για μία ακόμα χρονιά συμμετέχουν και ξένα σκάφη από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου είναι ο πιο ιστορικός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης στη Βόρεια Ελλάδα και ξεκίνησε το 1978 με διοργανωτή το Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Πηγή:ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

ΔΕΗ Ποδηλατικός γύρος Ελλάδας: Εκκίνηση στις 10:30 π.μ. αύριο (19/5) κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 συνεχίζεται αύριο, Κυριακή (19/5) στην Αθήνα, με τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *