“Εκλεκτός” για Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας

Στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον νυν αντιπρόεδρο της Ν.Δ. στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε: «Θα γίνουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό».

Όπως εξήγησε αργότερα ο πρωθυπουργός «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μετατραπεί σε πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών, και ενώ τα οικονομικά είχαν σταθεροποιηθεί και είχαμε μπει επιτέλους στην ανάκαμψη, δημιουργήθηκαν πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας μέσα στην Ελλάδα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ως όφειλε αποφάσισε να απομακρύνει αυτήν την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα επισπεύδοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς η απόφαση του Eurogroup για παράταση δείχνει ότι και στην Ευρώπη συνειδητοποιούν πλέον ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα.

«Έτσι με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έως το τέλος του μήνα θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα. Και η χώρα μας θα είναι έτοιμη να μπει στην μετά το μνημόνιο εποχή. Επιλέξαμε μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Σταύρο Δήμα, άνθρωπο που τον εκτιμά η ελληνική κοινωνία και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα, ενώ θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες αν χρειαστούν».

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο Σταύρος Δήμας ενώνει τους πολίτες και εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη, σεβασμό. «Η Ελλάδα θα είναι από κάθε άποψη έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της ηρεμίας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης» κατέληξε.

Ποιος είναι ο Σταύρος Δήμας

Ο Σταύρος Δήμας διετέλεσε υπουργός Εμπορίου, υπουργός Γεωργίας ,υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας & Τεχνολογίας και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον ενώ σήμερα κατέχει θέση αντιπροέδρου στο κόμμα της ΝΔ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 1941. Σπούδασε νομικά και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Νέας Υόρκης και έχει εργαστεί ως δικηγόρος για την νομική εταιρεία της Wall Street, «Sullivan & Cromwell» (1969-1970) και για τη νομική υπηρεσία της Διεθνούς Εταιρείας Οικονομικών στην Παγκόσμια Τράπεζα (1970-1975). Την περίοδο 1975-1977 ήταν Αναπληρωτής Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης.
Έχει εκλεγεί μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου επί δέκα συνεχείς φορές, από το 1977 μέχρι το 2004 εκπροσωπώντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Διατέλεσε Υπουργός Εμπορίου (1980-1981), Υπουργός Γεωργίας (1989-1990), Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1990-1991). Την περίοδο 1985-1989 ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, και μεταξύ 1995-2000 ήταν Γενικός Γραμματέας του κόμματος.

Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχικά ως Επίτροπος για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις και από τον Νοέμβριο 2004, Επίτροπος της ΕΕ για το Περιβάλλον, θέση την οποία κατείχε μέχρι τη λήξη της 1ης θητείας της επιτροπής Μπαρόζο το 2009 Ορίστηκε υπουργός εξωτερικών στη κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου το Νοέμβριο του 2011.

About kymaeditor

Check Also

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Πέμπτη – Πού θα σημειωθούν σήμερα τα μεγαλύτερα ύψη βροχών

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *