“Εκλογές ή δημοψήφισμα, αν οι Ευρωπαίοι απορρίψουν το σχέδιο μας”

Παράθυρο για εκλογές άφησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι εταίροι στο Εurogroup της Δευτέρας δεν κάνουν δεκτές τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στον ιταλικό Τύπο και συγκεκριμένα «Corriere dela Serra» κυμάνθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , τα οποία μεσούσης της εβδομάδας έθεσαν θέμα πρόωρων καλπών. αν η Ευρώπη δεν αποδειχθεί το σχέδιο μας.

«Η ΕΚΤ το 2012 σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα», δηλώνει αρχικά ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης ότι «αν δεν δεχθούν το σχέδιό μας, θα υπάρξει πρόβλημα» και προσθέτει ότι «αλλά όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να πάμε πίσω, σε εκλογές ή να κάνουμε ένα δημοψήφισμα».

Ερωτώμενος για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι, ο κ. Βαρουφάκης τις χαρακτήρισε τυπικές τονίζοντας ότι «η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα -χθες και όχι αύριο».

Η ΕΚΤ το 2012, σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση, άνοιξε τα ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα», προσέθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε πως: «Μπορώ να σας πω μόνο ότι έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων -για τα υπόλοιπα θα δούμε».

About kymaeditor

Check Also

Μητσοτάκης: Εθνική επιταγή η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *