Εκλογή Δαβάκη στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά- Αντιπρόεδρος (μετά από εμπλοκή) η Καλαγιά

Όπως γράψαμε από αυτές εδώ τις γραμμές, ο ικανότατος Γιώργος Δαβάκης εκλέχθηκε πρόεδρος του νέου δημοτικού συμβουλίου στον Πειραιά , στη συνεδρίαση της Κυριακής που παρακολούθησε  από κοντά μέσα από την αίθουσα του συμβουλίου το peiraiko- kyma.

Ωστόσο εμπλοκή παρουσιάστηκε με την εκλογή της  αντιπροέδρου Πασχαλίνα Καλαγιά, που προτάθηκε από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο αφού στην πρώτη ψηφοφορία απέσπασε 24 ψήφους, στη δεύτερη μόλις 9 και στην τρίτη μετά από παράκληση του ίδιου του δημάρχου Γιάννη Μώραλη προς τους δικούς τους συμβούλους κατάφερε να αποσπάσει 24 ψήφους. Γραμματέας εκλέχθηκε ο Νίκος Αγγελόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ,  με 32 ψήφους.

O Γιώργος Δαβάκης, αμέσως μετά την εκλογή του τόνισε πως «θα κάνω ότι δυνατόν για να ανταποκριθώ στη νέα μου θέση».

O Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Έδωσα ήδη το στίγμα μου στην ορκωμοσία για το πώς σκέφτομαι τη συνύπαρξή μας και τη συνεργασία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να θεωρούμαστε συνεργάτες και αυτή η αντίληψη θεωρώ ότι υπάρχει και σε όλους τους συνδυασμούς. Έχουμε ένα δύσκολο έργο μπροστά μας και νομίζω ότι είναι η εποχή των συνεργειών και των συναινέσεων ώστε όλοι μαζί – σε αυτά που μπορούμε να συμφωνήσουμε – να βρούμε κοινούς στόχους, να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την πόλη, να λύσουμε προβλήματα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα λύσουμε, ειδικά αν συνεργαστούμε και μεταξύ μας αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης. Εύχομαι να έχουμε όλοι μια καλή θητεία και να δικαιώσουμε την επιλογή των πολιτών. Σας ευχαριστώ».

Με τη σειρά του ο Bαγγέλης Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά

 

«Σας καλωσορίζω και σας εύχομαι καλή θητεία. Ο Πειραϊκός λαός μας εμπιστεύτηκε τις τύχες του και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την πόλη μας. Ειλικρινά στα μάτια όλων μας δεν υπάρχουν αντιπάθειες. Υπάρχουν εδώ μέσα συνεργάτες για το καλό του Πειραιά. Για να μπορέσουμε να κάνουμε όπως έχουμε πει, ό, τι είναι το καλύτερο για την πόλη μας. Το εννοώ, δεν το λέω μόνο για τις εντυπώσεις ή για να δείξω ότι ξεκινάμε χωρίς εντάσεις. Μπορεί να υπήρξαν εντάσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε το καλό του Πειραιά. Πρέπει άμεσα να λειτουργήσουμε ως σώμα και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου σας προσκαλώ με την ιδιότητα του πλειοψηφούντος δημοτικού συμβούλου να εκλέξουμε τον πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Παράλληλα θα εκλέξουμε και τους εκπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής».

 

About kymaeditor

Check Also

Νέα γκράφιτι στα Σχολεία του Ρέντη και της Νίκαιας

Γκράφιτι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες λίγες εβδομάδες στις προσόψεις του 4ου Νηπιαγωγείου Ρέντη και των Δημοτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *