Εκλογή Κορκίδη στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ΜμΕ επιχειρήσεων

Στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ΜμΕ επιχειρήσεων εκλέχθηκε ο Βασίλης Κορκίδης κατά τη σχετική διαδικασία αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Η UEAPME, στην οποία η ΕΣΕΕ συμμετέχει από το 2012, είναι η εργοδοτική οργάνωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εμπορικών και ΜμΕ επιχειρήσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνιστά τον έναν από τους τέσσερις ευρωπαϊκούς κοινωνικούς εταίρους μαζί με τις οργανώσεις ETUC, Businesseurope, CEEP που συμμετέχουν στο ανώτατο επίπεδο του ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Στην UEAPME συμμετέχουν 80 οργανώσεις-μέλη από 34 χώρες, κατά κύριο λόγο εθνικές Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες των ΜμΕ, ευρωπαϊκές κλαδικές οργανώσεις, καθώς και συνδεδεμένα μέλη που υποστηρίζουν τις ΜμΕ πανευρωπαϊκά. Η UEAPME εκπροσωπεί πάνω από 12 εκατομμύρια επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 55 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Η εκλογή του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη στη θέση του αντιπροέδρου της UEAPME, ενισχύει σημαντικά τη θέση της Συνομοσπονδίας ως θεσμικού εκπροσώπου του ελληνικού εμπορίου και της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και πολλαπλασιάζει θετικά το εύρος παρέμβασής της στα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, αφού την επόμενη τριετία από την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα διατεθούν 75 δισ. ευρώ για μακροχρόνιες επενδύσεις στο χώρο των ΜμΕ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, η διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ Βάλια Αρανίτου και ο τ. πρόεδρος της ΕΟΚΕ Δ. Δημητριάδης συναντήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές Ε. Κεφαλογιάννη, Ε. Βόζεμπεργκ, Μ. Σπυράκη, Γ. Κύρτσο, Ν. Ανδρουλάκη, Γ. Κατρούγκαλο και τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη.

Σχετικά, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου για την αναγνώριση της δράσης της ΕΣΕΕ και τη πολύ τιμητική εκλογή μου στο Δ.Σ. της UAPME, που εκπροσωπεί επάξια τους φορείς της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας (SMEs) στην Ευρώπη. Ελπίζω η θητεία μου να είναι δημιουργική για την επιχειρηματικότητα της χώρας μου».

Ο κ. Κορκίδης πρόσθεσε: «Σήμερα ο Έλληνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας δεν είναι ο ίδιος με χθες. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε κρίση, συμπαρασυρόμενη από την ύφεση, αλλά είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, να εισάγει καινοτομίες και να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα για τον εκσυγχρονισμό της και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής μας στις Βρυξέλλες ευχαριστούμε τους Έλληνες εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο για το έντονο ενδιαφέρον τους καθώς και για τις ουσιαστικές συναντήσεις μας. Συζητήσαμε τη στενή συνεργασία μας σε συγκεκριμένες δράσεις, ενώ ζητήσαμε σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται στα πλαίσια της ευρωπαϊκής προσέγγισης “think small, think commerce” να υποστηρίξουν τις προτάσεις της ΕΣΕΕ “Commercial road map to development with employment” και την ευρωπαϊκή μας εκστρατεία “rethink of Greece, trust Hellenic commerce”».

About kymaeditor

Check Also

Ξεκινούν οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού-Φιλοξενίας της ΔΥΠΑ

Ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητριών και μαθητών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *