‘Εκοψαν” την διασκέδαση οι Έλληνες- Τα περισσότερα χρήματα σε είδη διατροφής και στέγαση

H κρίση έχει προκαλέσει σημαντικές ανατροπές στις ζωές των Ελλήνων. Οι περικοπές σε μισθούς αναγκάζει εκατομμύρια συμπολίτες μας να αγοράζουν  πλέον τα απολύτως απαραίτητα και να βάζουν στην άκρη ή μάλλον καλύτερα να ξεχνάνε κάποια άλλα πράγματα και ιδίως την ψυχαγωγία- διασκέδαση.
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πως ξοδεύει ο μέσος Έλληνας το μισθό του είναι ενδεικτικά τς καταστάσεως που επικρατεί στη χώρα μας αλλά και ενδεικτικά των συνηθειών μας. Ωστόσο  προσφέρουν και μια ποιοτική ανάλυση για το κατά πόσο έχουν μεταστραφεί το κέντρο βάρους από τη διασκέδαση στη σκληρή καθημερινότητα.
 
Όπως σημειώνουν τα Νέα, οι μειώσεις των μισθών έχουν φέρει αντίστοιχες μειώσεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, η μέση ελληνική οικογένεια αυτό που προσέχει πρωτίστως είναι να καλύψει -όσο το δυνατόν- περισσότερο τις ανάγκες στέγασης και διατροφής και στη συνέχεια να εντάξει μέσα στον μηνιαίο προγραμματισμό και κάποιες δαπάνες για διασκέδαση και άλλου είδους δραστηριότητες.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η μέση μηνιαία δαπάνη μιας οικογένειας το 2013 για να καλύψει βασικές ανάγκες έφτασε τα 1.509,39 ευρώ και μειώθηκε κατά 127,7 ευρώ σε σχέση με το 2012. Τα περισσότερα χρήματα της ελληνικής οικογένειας συνεχίζουν να πηγαίνουν (μειωμένα) στα είδη διατροφής, στη στέγαση αλλά και στις μεταφορές.
Μείωση υπάρχει στις δαπάνες προς την αναψυχή/πολιτισμός, την επικοινωνία, τα διαρκή αγαθά και την ένδυση/υπόδηση. Σταθερές σε σχέση με το 2012 παραμένουν οι δαπάνες για την υγεία, τα οινοπνευματώδη και τον καπνό,

About kymaeditor

Check Also

Θανάσιμος τραυματισμός άνδρα μετά από πτώση σε γκρεμό στο Πόρτο Ράφτη

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε άνδρας από γκρεμό, πλησίον της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο Πόρτο Ράφτη Αττικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *