Εκπαιδευτικά προγράμματα κάθε σαββατοκύριακο του Μαϊου στο Παιδικό Μουσείο.

Τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) υλοποιεί ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τα παιδιά.

Το πρόγραμμα «Κυνηγοί σκιών!» απευθύνεται σε  παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων. Τα παιδιά θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τι είναι η σκιά; Με ποιον τρόπο αλλάζει κατά τη διάρκεια μιας μέρας; Ποια αντικείμενα δεν έχουν σκιά; Τι διαφορά έχει η σκιά από το σκοτάδι; Η διάρκεια του προγράμματος είναι  45 λεπτά. H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του ΕΠΜ. Με την επίδειξη όμως κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.
Το πρόγραμμα «΄Ενα μπουκέτο που μυρίζει μύθους» αφορά  παιδιά ηλικίας 7-12 χρόνων και τις Κυριακές 3 και 31 Μαΐου 2015 (12:00 – 13:00)  για να  φτιάξουν το δικό τους μαγιάτικο μπουκέτο με μυρωδάτα λουλούδια από ανακυκλώσιμα υλικά δημιουργώντας «ένα μπουκέτο που μυρίζει μύθους».H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7 ευρώ, για 3 παιδιά και άνω είναι 6 ευρώ και ενισχύει τους σκοπούς του ΕΠΜ. Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4 ευρώ.
Το ΕΠΜ γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας με ένα διήμερο αφιέρωμα. Το Σάββατο 9 Μαΐου και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 (10:00- 15:00) θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων. Το αφιέρωμα δεν έχει οικονομική συμμετοχή (τα έξοδα καλύπτουν τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου), ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται τις ημέρες του αφιερώματος στην υποδοχή του μουσείου.
Με «το παιχνίδι της Οικόπολης» συμμετέχει για μια ακόμα χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) το ΕΠΜ, που εφέτος έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». Το παιχνίδι ευαισθητοποιεί τα παιδιά στο θέμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος,Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων και θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 (10:00 – 10:45 και 11:00 – 11:45). Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο 210 3312.995.

Η επίσκεψη στο Μουσείο είναι και μία καλή ευκαιρία για ευχάριστη βόλτα στην Πλάκα.

About kymaeditor

Check Also

ΤτΕ: Έκδοση αναμνηστικού νομίσματος για τα «150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή»

Η Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσαν αναμνηστικό νόμισμα κυκλοφορίας 2 ευρώ με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *