Εκσυχρονίζεται το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο Πειραιά

Μετά από αρκετά χρόνια το Χατζηκυριάκειο Οργαφονοτροφείο Πειραιά παίρνει νέα μορφή αφού ξεκινά η έναρξη εργασιών αποκατάστασης και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κεντρικού κτηρίου, προϋπολογισμού 17,2 εκατομμυρίων €.
Οι εργασίες αρχίζουν μετά την ολοκλήρωση μειοδοτικού διαγωνισμού και την υπογραφή σύμβασης από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει, μέσα σε 12 μήνες, το έργο.
Το έργο αφορά σε εργασίες, που θα γίνουν μόνο στο κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, αποτελεί μνημείο της Πολιτιστικής και Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αλλά είναι κενό και αχρησιμοποίητο εδώ και 16 χρόνια (!), λόγω εκτεταμένων ζημιών από τον σεισμό του 1999.

Με την εκκένωση του κτιρίου, το Οικοτροφείο, οι Διοικητικές Υπηρεσίες και το Σχολείο, που λειτουργούσαν, μετεγκαταστάθηκαν σε καταυλισμούς λυόμενων σπιτιών, στον περιβάλλοντα χώρο.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έχει συνεργασία με το Δ.Σ. του Ιδρύματος και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διάλογος για να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες, που υπάρχουν, ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών, το σημαντικότατο κτήριο να γίνει προσβάσιμο στην τοπική κοινωνία, χωρίς, πάντως, να αλλοιώνεται ο σκοπός της ιδρύσεώς ή να διασαλεύεται η ομαλή λειτουργία του.

About kymaeditor

Check Also

Νέος κύκλος εργαστηρίων γνωριμίας με το Ψυχόδραμα για ενήλικες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *