Εκτινάχθηκε ο αριθμός των άστεγων στην Αθήνα- 1.100 άνθρωποι ζουν στους δρόμους

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους άστεγους στην Αθήνα. Και όλα αυτά μετά τον τραγικό θάνατο ενός ατόμου θάνατο στους Αμπελόκηπους που κάηκε ζωντανός στην προσπάθεια του να ζεσταθεί.
Πιο συγκεκριμένα, οι άστεγοι στο κέντρο της πρωτεύουσας ανέρχονται στους 1.100 σύμφωνα με την Ελένη Κατσούλη, πρόεδρο του ιδρύματος αστέγων (ΚΥΑΔΑ).

Στην Αθήνα τα περιστατικά είναι εκατοντάδες και οι προσπάθειες αγωνιώδεις για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, εθελοντές, οργανώσεις και φορείς καταβάλλουν το ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουν όσους πολίτες βρίσκονται στον δρόμο, ώστε να διευκολύνουν τη ζωή τους, τουλάχιστον τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

Οι οικονομικές περιστάσεις εκτίναξαν τα τελευταία χρόνια τον αριθμό των αστέγων, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες φέρνουν κάθε φορά τις αρμόδιες υπηρεσίες αντιμέτωπες με ένα τεράστιο πρόβλημα. Οι άστεγοι που βρίσκονται στον δήμο και υπολογίζονται σύμφωνα με την Ελένη Κατσούλη, πρόεδρο του ιδρύματος αστέγων (ΚΥΑΔΑ), στους 1.100, αρνούνται να δεχτούν βοήθεια, γράφει το «Έθνος».

«Προσπαθούμε για να αποφευχθεί ανθρώπινη τραγωδία, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να πετύχει. Παντού ανακαλύπτουμε ανθρώπους άστεγους, μέσα στο κρύο», τονίζει η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Ελένη Κατσούλη και προσθέτει ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ομάδες εργασίας είναι να πείσουν τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας.

«Πρόκειται για μετακινούμενο πληθυσμό, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή. Επίσης αρνούνται να δεχθούν βοήθεια είτε γιατί είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που τους οδήγησε στον δρόμο, είτε γιατί αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα», διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι υπάλληλοι του δήμου δεν μπορούν να μεταφέρουν τους αστέγους σε κλειστούς χώρους εάν αυτοί δεν το θέλουν. «Μόνο με εισαγγελική παρέμβαση μπορούμε να τους πάρουμε», σημειώνει ενδεικτικά.

About kymaeditor

Check Also

Δίκη Πισπιρίγκου: Η αγωνιώδης προσπάθεια για την ανάνηψη της Τζωρτζίνας – Τι κατέθεσε αναισθησιολόγος

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου την αγωνιώδη και απελπισμένη για αρκετή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *